NI ZA BLAGDANA BEZ TRKANJA

Božićnom utrkom završena Slavonsko-baranjska trail liga

Posljednju subotu u godini točno stotinu snaša i lola “podmazanih” kutjevačkim vinom, odmjerilo je svoje snage na Božićnom Krndija trailu. Organizator SRK Baraber Extreme Team iz Belišća za natjecatelje je pripremio staze duljine 13.5 i 20 kilometara.

 

Iako bez snježnog pokrova, peto izdanje Božićnog Krndija Traila održano je u veselom blagdanskom ozračju. Ove godine organizator je ponešto izmijenio rutu i kružnu utrku pretvorio u utrku od točke A do točke B. Naime, trkači i trkačice su startali iz Vinarije Krauthaker u Kutjevu, a cilj im je bio kao i do sad, planinarska kuća Tivanovo u Gazijama.

 

Na kratkoj stazi najbrži Ljutak i Plemeniti

Nakon okršaja s krndijskim obroncima, najbrži natjecatelj na kratkoj stazi u cilju se pojavio već za 1:11 sat. Njegovo ime je Branimir Ljutak. Tri minute nakon njega u cilj dolazi Baraber Krešimir Žagar, dok je trećem, Josipu Petriću, trebao 1:15 sat da završi utrku.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Jasna Plemeniti u vremenu 1:30 sat, a s po minutu razmaka slijede ju Marijana Švajda i Marina Nenadović.

 

Duga kategorija – za prave baje i snaše

U dugoj kategoriji, među lolama ili bajama, najbrži je i ovaj put bio Damir Kligl – “zvijer s Papuka”, član Barabera. On je ovaj, njemu domaći teren preletio za 1:43 sat. Drugi je u cilj utrčao Matko Stanković, gotovo osam minuta iza Kligla, a brončani Alen Kostelac s još jednom minutom razmaka.

– Izrazito sam zadovoljan cijelom ovom godinom glede svih rezultata u ligi, jer sam na svim utrkama bio na postolju. Prije svega, to mogu zahvaliti dobroj formi koju sam držao tijekom cijele godine. Iako sam ukupnu pobjedu u dugoj kategoriji osigurao već dva kola prije kraja, ova utrka mi je uvijek poseban izazov jer se trči meni vrlo dragim i poznatim brdima. Cilj mi je bio pobijediti i tako ostvariti zacrtano, a to je treća pobjeda u dugoj kategoriji u nizu, i treća pobjeda u ukupnom poretku lige. Zahvaljujem svim natjecateljima, organizatorima, navijačima i sponzorima koji su nas pratili tijekom cijele sezone – podijelio je ukupni pobjednik Damir Kligl svoje dojmove Božićnim Krndija Trailom i rezultatima na Slavonsko-Baranjskoj trail ligi.

Zlatna među ženama na dugoj stazi bila je Ines Jozić, koja u cilj utrčava 20-ak sekundi ispred Kostelca. Drugu poziciju među snašama zauzima Mirela Kristek s 2:06 sata na stazi, a treću Branka Vidović Kostelac kojoj je od starta do cilja trebalo četiri minute više.

 

Nakon osam kola Lige, nagrađeni najbolji

S ovom utrkom završena je ovogodišnja Slavonsko-baranjska trail liga te su proglašeni najuspješniji i najuporniji trkači i trkačice. Kroz cijelu sezonu trčalo se diljem Slavonije i Baranje, počevši s Neptun Trailom na osječkoj periferiji, preko belišćanske Jugovače i Baranja Traila, slatinskog Popišanca, Podunavlje Traila i daruvarskog Ždrala, do baraberskih Papuk Trek & Traila i Božićnog Krndija Traila.

 

Poredak najboljih u kratkoj i dugoj kategoriji:

Duga, žene – 1. Martina Maloča, 2. Maja Urban, 3. Mirela Kristek
Duga, muški – 1. Damir Kligl, 2. Alan Biro, 3. Miša Nicinger
Kratka, žene – 1. Jasna Plemeniti, 2. Monika Bizik, 3. Vesna Janković
Kratka, muški – 1. Antonio Dujmović, 2. Krešimir Valentić, 3. Mijo Benković

Rezultati Božićnog Krndija traila

Ukupni rezultati lige – duga kategorija

Ukupni rezultati lige – kratka kategorija

Piše: Martina Maloča
Foto: Mirko Cenbauer
Foto: Baraber Extreme Team

 

Nema postova za prikaz