S GORE U GRAD

Županijski polumaraton Kalnik-Križevci ’21 – KTC – rujanskih 21 ili pet kilometara Prigorjem

I ove će se godine Županijski polumaraton “Kalnik–Križevci ’21 – KTC“ zajedno s Križevačkom osminom održati u rujnu. A nakon lanjskog novog ruha polumaratona Prigorjem, ova godina donosi još nekoliko novosti.

 

Kao i u prethodnom izdanju, i u ovom 12. trčat će se iz smjera Kalnika prema gradu Marka Križevčanina. Utrka je predviđena za 11. rujna, ali u drugo doba dana. Startat će se u poslijepodnevnom terminu, u 16 sati iz centra mjesta Kalnik.

Za razliku od nekadašnjih 18 kilometara, sad se već drugu godinu idiličnim kalničkim krajem trči puni polumaraton, odnosno 21,5 km. Cilj će biti na Gradskom stadionu Križevci na kojem je ove godine uređena i otvorena atletska staza. Na trasi će trkače čekati pet okrijepnih postaja, tako da nema straha od žeđi.

Također, i ovaj će se put u sklopu događaja održati utrka građana “2. Križevačka osmina – Servis Košić“. I ona će startati u 16 sati, ali sa Strossmayerovog trga u Križevcima. Radi se o dužini od 5,28 km. Tako će utrka ulicama grada uz križevačke znamenitosti, pružiti mogućnost sudjelovanja rekreativcima svih generacija i razina pripremljenosti. Novost na Osmini novčane su nagrade za prva tri mjesta.

Kako bi baš svatko mogao sudjelovati, organizatori ponovno pripremaju više kategorija dječje utrke “Radost trčanja“.

Prijave za utrke su na Stotinka.hr – prijava, a otvorene su do 1. rujna. Događaj će se i ove godine održati u skladu s epidemiološkim mjerama.

Organizator je Zajednica športskih udruga Križevci i AK Križevci pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca i Općine Kalnik.

FB DOGAĐAJ

FB STRANICA

Promo

Nema postova za prikaz