Trčanje Lapadom s plemenitim ciljem: brojni rekreativci podržali kampanju podizanja svijesti o raku dojke

Četvrto izdanje utrke Lapad Run, koju već tradicionalno organiziraju Du Motion i Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko neretvanske županije kao uvod u Mjesec borbe protiv raka dojke, okupila je danas u Uvali Lapad brojne odlično raspoložene trkače, koji su se kroz rekreaciju uključili u kampanju podizanja svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja opake bolesti.

Među 153 sudionika utrka, pored velikog broja domaćih rekreativaca, našlo se i nekoliko trkača iz Crne Gore, Srbije, Ujedinjenog Kraljevstva i Južnoafričke Republike.

Najbolje rezultate na desetkilometarskoj utrci ostvarili su Tonći Borovac (38:06) u muškoj i Lucijana Benić (45:01) u ženskoj kategoriji, postavivši ujedno i nova najbolja vremena 10K utrke koja su još od 2021. držali Marin Desnica i Alemka Bajrić.

Na petkilometarskoj najbrži su bili Ilija Margaretić iz BK Konavle (19:09) u muškoj i Jelena Surjan (22:40) u ženskoj kategoriji.

Svi rezultati dostupni su na stranici Stotinke.

“Odaziv trkača na utrku bio je odličan, a takva je bila i atmosfera u prekrasnom ambijentu Lapada. Drago nam je što smo i ovaj put privukli puno domaćih rekreativaca, što i jest ideja ove utrke, kao i da smo dali podršku važnoj kampanji koju provodi Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko neretvanske županije. Želja nam je kako ovom, tako i svim ostalim našim utrkama motivirati građane na aktivan način života, koji ima izniman doprinos našem općem zdravlju,” izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Nakon Lapad Runa, Du Motion se okreće pripremama za deveto izdanje globalno poznatog Du Motion – Runners Days Dubrovnik, koji će 26. i 27. travnja 2025. u grad ponovo dovesti trkače sa svih strana svijeta.

Nema postova za prikaz