KALNIČKIM GORJEM

[LAST MINUTE] Još stignete na Kalnik Trail

Nije još kasno prijaviti se na Kalnik Trail, prigorsku hit-utrku koja svake godine uljepšava početak one prave jeseni kada nastupaju hladniji i sumorniji dani – još su čitava dva dana do starta iz centra sela Kalnik pa put šuma, vinograda, stjenovitih vrhova i potoka u dolinama. Osigurajte svoje mjesto u poretku već sada!

 

PRIJAVE: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2359

Ove godine Kalnik Trail slavi šestu obljetnicu i nudi, kao i uvijek, koloplet zanimljivih staza i prekrasnih lokaliteta Kalničkog gorja, a uz neke stare i iskušane puteve natjecateljima se nude i novi, uzbudljivi vidici, djelić kojih je dostupan u obliku videosnimaka na Facebook stranici utrke, pa slobodno virnite ondje za inspiraciju: https://hr-hr.facebook.com/KalnikTrail

Registracija za utrku počinje u 8:00 h u Domu hrvatskih branitelja u selu Kalnik, a završava u 9:30 h. Slijedi lagano zagrijavanje u vlastitom aranžmanu ili možda prva, druga ili deseta jutarnja kava (ili nešto žešće, ovisno o ukusima), te u 10:00 h već slijedi start za Dugu kategoriju. Nakon toga start imaju psi sa svojim ljudima u kategoriji Canicross, a potom u 10:20 h startaju natjecatelji Srednje kategorije. Posljednji tradicionalno kreću trkači na Kratkoj, u 10:30.

Kratka je ove godine produžena za 2 km, a svi koji se pitaju mogu li oni prevaliti tu razliku nemaju razloga strahovati. Staza sadrži samo 400 m uspona, a natjecatelji se mogu okrijepiti čak dvaput, uživajući pritom u sjenovitim šumskim stazama i pitomim brežuljcima s pogledom na kalničke zaselke i vinograde. Ljudsko-pseći timovi također trče ovom stazom.

Srednja iznosi laganih 19 km uz 700 m uspona i nudi izvanredna prirodna čudesa poput Tesnog kamena, čarobnog klanca iz bajke kojim protječe bistri potok.

Duga je poštenih 29 km duga i zasigurno neće razočarati ljubitelje zahtjevnijih staza, a, osim već spomenutih, uključuje i lokalitet znakovitog imena Vražji vrt te Svetište MBH, mahovinom pokriven skroviti kutak usred duboke šume.

Novost su i starosne kategorije za natjecatelje te će ceremonija dodjele medalja, koja će se održati oko 14 h, biti dvostruko duža, ali zato ništa manje zanimljiva. Trinaestgodišnjaci, osamnaestgodišnjaci, 30-godišnjaci te ostali seniori radovat će se zajedno, jer svi imaju šanse pobijediti, u skladu sa svojom dobi i mogućnostima.

Vrijeme je hirovito i klimatske promjene su stvarne, te se trkači savjetuju da se odjenu u skladu s godišnjim dobom i vremenskom prognozom, a organizatori ih svakako mole da sa sobom imaju mobilni telefon s napunjenom baterijom i brojem upisanim u prijavi te da se jave ako namjeravaju odustati usred utrke (ali zašto bi?).

Za sva pitanja i probleme trkačke prirode pozvani ste obratiti se na adresu kalnik.trail@gmail.com. Ne, nema više majica. 🙁 Da, utrka se održava čak i ako padne kiša. 🙂

PRIJAVE: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2359

Vidimo se 5. 10., Kalnik vas radosno očekuje!

Nema postova za prikaz