PROTRČI ZADARSKIM ARHIPELAGOM

Archipelago Trail Run – manje od dva tjedna do premijerne utrke

Od 18. do 20. listopada održat će se na otocima Ugljan, Pašman i Dugi otok, po prvi put ekskluzivna trkačka manifestacija – Archipelago Trail Run, koja će premijerno ugostiti najviše 600 trkača.

Zasad su prijavljeni trkači iz čak 18 europskih zemalja, što ukazuje na odličan odaziv međunarodne trkačke zajednice, koja će otkrivati jedinstvene panoramske poglede i slikovite staze zadarskog arhipelaga.

Trail trčanje u Hrvatskoj je u procvatu

U posljednjih deset godina trail trkačka scena u Hrvatskoj brzo se razvija, zahvaljujući raznolikim terenima, prirodnim ljepotama i rastućoj popularnosti trčanja u prirodi. U Hrvatskoj se godišnje organizira mnogo različitih trail trkačkih natjecanja, a posebno atraktivno iskustvo za strane i domaće trkače predstavljaju utrke po otocima, koji nude jedinstvenu kombinaciju panoramskih pogleda i netaknute prirode.

 

Na dvodnevnu utrku prijavilo se čak 50 % sudionika

Archipelago trail utrka jedinstvena je ne samo zbog otočke lokacije, već i zbog mogućnosti dvodnevne utrke. To znači da sudionici mogu trčati jedan ili dva dana. Prvi dan, u subotu, trčat ćemo stazama na Dugom otoku, i to na dužinama od 10 km, 20 km i 35 km. Sljedeći dan, u nedjelju, utrka će se održati na otocima Ugljan i Pašman, gdje će biti dostupne staze od 10 km, 20 km i 45 km.

Za mnoge će dvodnevna utrka na Archipelagu biti prvo takvo iskustvo, jer je ovakav format natjecanja prava rijetkost u regiji. O zanimljivosti formata za trkače svjedoči i odaziv prijavljenih, budući da se čak 50 % sudionika odlučilo za dvodnevnu utrku.

Raspored trkačkih izazova – 2 dana, 3 otoka

Najveći broj sudionika organizatori očekuju na stazama od 10 i 20 km, gdje se prijavilo ukupno 75 % sudionika. Preostalih 25 % trkača otkrivat će staze najdužih – 35 i 45 km – izazova. Utrka će se održati prema sljedećem rasporedu:

Subota, 19. listopada – Dugi otok:
Dugi otok Short Trail – 10 km
Dugi otok Middle Trail – 20 km
Dugi otok Lurbel Long Trail – 35 km

Nedjelja, 20. listopada – Ugljan i Pašman:
Ugljan Short Trail – 10 km
Ugljan Middle Trail – 20 km
Ugljan i Pašman Lurbel Long Trail – 45 km

Bogata atmosfera izvan trkačkih staza

Središnje događanje održat će se u prekrasnom mjestu Preko na otoku Ugljanu. Već u petak, 18. listopada, trkači će moći sudjelovati u preuzimanju startnih brojeva, uz bogat popratni program sa živom glazbom. U subotu ujutro katamaran će isploviti iz Preka prema mjestu Sali na Dugom otoku, gdje će se održati start i cilj prve etape, kao i dodjela nagrada za subotnje trkače.

Nakon napornog dana sudionici Archipelaga moći će navečer uživati na festivalu lignji u Lukoranu, gdje neće nedostajati ugodne atmosfere i ukusnih kulinarskih delicija, besplatnih za sve posjetitelje. U nedjelju će se održati drugi dio trkačkog natjecanja sa startom i ciljem u Preku, gdje će na kraju biti i završna dodjela nagrada.

 

Razvoj aktivnog turizma izvan sezone

Archipelago Trail Run ne nudi samo jedinstveno trkačko iskustvo, već i pridonosi razvoju aktivnog turizma u Hrvatskoj izvan glavne turističke sezone. Time događaj promovira Hrvatsku kao destinaciju koja nudi aktivne doživljaje tijekom cijele godine, a ne samo u klasičnim ljetnim mjesecima.

Među sudionicima organizatori očekuju čak 40 % slovenskih i 30 % hrvatskih trkača, dok će za bogatu međunarodnu atmosferu biti zaduženi trkači iz Austrije, Njemačke, Italije, Poljske, te čak iz Portugala i Finske.

 

Ne odgađajte prijavu – zadnji dan prijava je 11. listopada

Samo nas još dva tjedna dijele do premijerne izvedbe novog trkačkog natjecanja koje će pružiti predivno iskustvo po jesenski obojenim hrvatskim otocima. Svima koji bi željeli biti dio događaja preporučujemo da ne odgađaju prijavu, jer su u tijeku posljednji dani registracije, a preostalo je još samo 150 mjesta koja se brzo popunjavaju.

Prijava na: https://archipelagotrailrun.com/hr/

Vidimo se na morskim stazama!

Promo tekst

Nema postova za prikaz