SVUD-POSVAKUD PO IVANČICI

ALLROUND Ivančica 2019. – Zasluži nagradu kroz trodnevni izazov u canihikeu, MTB-u i brdskom trčanju

Brdsko biciklistički klub Asi i SRD 315 Sjeverozapad uz potporu grada Ivanca, organiziraju jedinstvenu utrku na prostoru sjeverozapdne Hrvatske – ALLROUND Ivančica 2019. Ponovno se družimo na Allround Ivi i to čak tri dana! Ako imaš volje i spreme za jedinstvenu trodnevnu brdsku avanturu, priključi se planinarenju, brdskom biciklizmu i brdskom trčanju. Ovogodišnja novost je canihike odnosno planinarenje sa psima.

 

Događanja počinju upravo canihikeom u petak. Ako sam planinariš i imaš i fit psa koji se dobro slaže s drugim psima, povedi ga sa sobom na besplatno planinarenje u društvu ostalih natjecatelja i pasa.

 

Dok pas slobodno trčkara pokraj tebe…

Canihike je, uz još poznatiji canicross, jedna od novijih disciplina zajedničke rekreacije vlasnika i pasa. Konkretno, radi se o planinarenju odnosno trčanju sa psima. Tijekom planinarenja većina pasa je puštena, za razliku od canicrossa kad pas cijelo vrijeme mora biti na povodcu i trčati u timu sa svojim vodičem.

Registracija za pseće planinarenje je na dan događanja od 17:10 do 17:40 sati u Prigorcu na parkiralištu, kraj table, a starta se s istog mjesta u 18 sati. Ruta će biti planinarski uspon po stazi Konj, u dužini 2.6 kilometra sa 615 metara uspona, a prelazak preko Velikog konja je obvezan. Cilj je u planinarskom domu na vrhu.

 

Montićem sa Žganog vina na pivo na vrhu

Allround Ivančica vikend nastavlja su u subotu, 13. srpnja s brdskim biciklizmom. Biciklistički uspon starta u Prigorcu kod izvora Žgano vino, u 18 sati. Vozi se makadamom u dužini devet kilometara, a sa 650 metara uspona. Cilj je, također, planinarski dom na vrhu Ivančice.

Na vrhu se možeš odlučiti i na kampiranje uz dobro društvo. Spavanje je moguće i u planinarskom domu na Ivančici, ali u vlastitoj organizaciji.

 

Sad još i trči za finišersku majicu!

Posljednji dan, nedjelja, rezerviran je za brdsko trčanje. Start je 14. srpnja u devet sati, u Prigorcu na parkiralištu, a cilj je planinarski dom. Trkački uspon u dužini pet kilometara vodit će planinarskom stazom Prekrižje, koju čini makadam i uspon od 600 metara.

Bodovanje će se obavljati po principu zbrajanja vremena uspona.

Požuri s prijavom jer prvi rok je u ponedjeljak, 8. srpnja do 23:59 sati. Startnina uplaćena do tog roka iznosi 90 kuna za sva tri dana i uključuje majicu. Drugi rok prijava je nakon ponedjeljka, a moguće su i na dan utrke. Međutim, startnina u tom roku iznosi 120 kuna za tri dana i ne uključuje majicu.

Još je jedan uvjet kako biste zaslužili finišersku majicu – morate završiti sva tri uspona! A troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj kategoriji u ukupnom poretku, očekuju medalje.

Sudjelovanje na canihikeu je besplatno te prijave nisu potrebne.

RASPIS

 

Piše: Martina Maloča

Nema postova za prikaz