BRAVO ANTE!

Ante Živković srebni na Prvenstvu Balkana u maratonu!

U nedjelju je u Limasolu na Cipru održan OPAP Limassol Marathon koji je bio i Prvenstvo Balkana u toj disciplini. Naš Ante Živković ostvario je odličan rezultat plasiravši se na drugo mjesto s vremenom 2:46:00.

 

 

 

– Sam pogled na rekorde staze, dan uoči maratona, budio je maštu o vjetru, sparini i sl. Budući da sam u nešto lošijoj formi nego na početku prošle sezone planirao sam u utrku ući opreznije. Na nagovor Olivere Jevtić ipak sam u utrku ušao s Stanleyem i Oliverom. Noć prije utrke smo saznali i startne liste, te činjenicu da se Ukrajinski savez priključio Balkanskoj organizaciji dva tjedna prije utrke. Po startnoj listi sam imao treće vrijeme, te sam očekivao borbu za treće mjesto što bi bio uspjeh.

Na kraju je ispalo još bolje od očekivanog te sam zadovoljan plasmanom. Do desetog kilometra i prvog okreta smo držali planirani tempo, a poslije okreta kreće borba s vjetrom punih 21 kilometar. Na okretu sam bio drugi u konkurenciji za Balkansko prvenstvo, dok su 3. i 4. zaostajali 400 m iza mene. Na prolazu polumaratona smo još uvijek imali željeni tempo, ali očito nas je 11 km trčanja u vjetar stajalo sporijeg drugog dijela. Želio sam što prije doći do drugog okreta na 31. km i vidjeti situaciju u utrci, ali i “riješiti” se vjetra. Poslije okreta sam uvidio da pratnja zaostaje puni kilometar i da ću mirnim završetkom utrke u cilj ući kao drugi. – izjavio je nakon utrke srebrni Ante Živković.

Prvo mjesto na Prvenstvu Balkana osvojio je Ukrajinac Anatolij Bondarenko s vremenom 2:39:00, a ukupni pobjednik utrke, na kojoj je nastupilo 440 maratonki i maratonaca je bio Simon Kiprugut Kirui, 2:18:28.

Kod žena je zlato na Prvenstvu Balkana osvojila Srpkinja Olivera Jevtić istrčavši maraton za 2:44:26 sata. Utrku je završila na petom mjestu apsolutnog poretka i kao pobjednica ženske utrke.

Rezultati 

Nema postova za prikaz