NETAKNUTA ŠUMA I VRUĆI KESTENI

Barać Forest Trail – Natjecatelji oduševljeni trčanjem uz špilje, vrtače, izvore i potoke

Protekli vikend održan je Barać Forest Trail, prava šumska poslastica za kraj Kontinentrail lige, o kojoj će se još dugo pričati. Sve tri staze – Bunika od 27 kilometara, Šišmiš od 14 i Zerca od pet, cijelom su dužinom bile u netaknutoj šumi, a staza izvrsno označena, trčljiva i uzbudljiva.

 

Barać Forest Trail istrčalo je ukupno 262-oje trkača i trkačica iz čak šest zemalja: Hrvatske, Francuske, Norveške, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Ukrajine. Njihovi dojmovi ovom, drugom utrkom kod Baraćevih špilja ne jenjavaju, a komentari govore sami za sebe.

– Jučer je odrađen Barać Forest Trail, staza od 14 km s mojom running budy. Bila sam prošle godine kad je bio prvi, a sad je organizator nadmašio sva očekivanja. Staza super označena, izazovna. Okrepne stanice su top! (u šumi pita od sira), volonteri susretljivi i nasmijani. Ma znate onaj osjećaj kad ste negdje i jednostavno osjećate ljudsku toplinu. Jeste li ikad nakon utrke dobili vruće pečene kestene? Ja nisam, do jučer! A najviše sam se veselila kad se je moja “bebolinka“ od dvije i pol godine, popela na postolje jer je bila prva na svojoj prvoj utrci. (…) Barać Forest Trail za mene i moju obitelj ona je utrka koja ide na kalendar pod “Mora se“ – komentar je Ivane Jelenić-Vrbat na društvenoj mreži.

Također, nisu izostale ni pozitivne reakcije na majice i ruksake iz startnog paketa, s atraktivnim i neobičnim logom utrke Studija Cuculić.

Organizatori, Atletski klub Plitvice i Javna ustanova Baraćeve špilje potrudili su se i oko najsitnijih detalja te počastili sve sudionike vrućim kestenima, domaćim štrudlama i prirodnim sokovima, besplatnim obilaskom špilja, brojnim pogodnostima za posjet drugim atrakcijama i slično. Nisu zaboravljeni ni najmlađi, za koje su organizirane dječje utrke uz bogate nagrade, a za slobodnog vremena zabavljali su se na “napuhancima“.

I mali i veliki finišeri na kraju su okićeni drvenim medaljama, posebno dizajniranima za ovu utrku. Za atmosferu se pobrinuo DJ G-UO, a za sigurnost članovi karlovačkog HGSS-a za koje, srećom, nije bilo posla.

JU Baraćeve špilje, kao glavni sponzor, trkačima je ponudila nesvakidašnji doživljaj kilometarskim stazama unutar zaštićenog krajobraza Baraćeve špilje – brojne špilje, vrtače, izvore i potoke, čistu divlju i očuvanu prirodu!

– Naš cilj, kroz organizaciju i potporu utrkama, osvijestiti je vrijednosti bavljenja sportom te boravka u prirodi na lokalnoj razini, ali i šire. Pa zašto ne pokazati ono što imamo i tako razvijati kulturu boravka u šumi? – riječi su suorganizatora koji je financirao ovaj događaj i osigurao logistiku.

 

POREDAK TRIJU STAZA

 

Zerca Trail, 5 km

 

muški

 1. Igor Vuković 23:02 minute
 2. Domagoj Abrlić 23:40
 3. Maxence Tevelle 24:19

 

žene

 1. Jelena Franjković 28:42 minute
 2. Valentina Manojlović 31:13
 3. Manuela Smetko 31:21

Šišmiš trail, 14 km

 

muški

 1. Saša Horvat 1:08:33 sat
 2. Luka Kolić 1:10:02
 3. Hrvoje Gudin 1:10:59

 

žene

 1. Maja Urban 1:18:24 sat
 2. Suzana Dinjar 1:19:05
 3. Lucija Kopić 1:20:21

Bunika trail, 25 km

 

muški

 1. Zoran Križanić 2:11:11 sata
 2. Željko Kliček 2:11:24
 3. Matej Janjić 2:15:42

 

žene

 1. Ivančica Jež 2:33:43 sata
 2. Ines Bašić 2:34:43
 3. Maja Resman 2:57:09

REZULTATI

PROMO

- Marketing -

Nema postova za prikaz