VRUĆE I VOLU NA RAŽNJU

Barnabas i Bjeljac pobjednici 16. utrke Kutina – Voloder

Jučer je po vrućem i neugodnom vremenu održana 16. utrKa Kutina – Voloder koja se održava u sklopu manifestacije Voloderska jesen, a od prošle godine i u spomen na našeg najboljeg maratonca svih vremena Franju Mihalića koji je rođen u nedalekoj Ludini.

 

Utrka je ove godine privukla rekordan broj sudinika, njih oko 200, a trčalo se verificiranih 15 kilometara u jednom smjeru, sa startom u Kutini i ciljem u Voloderu. Utrku organizira Atletska Udruga „Moslavina u pokretu“, a ove godine pokrovitelji utrke su Grad Zagreb, Grad Kutina, Grad Popovača i Sisačko moslavačka županija.

Kako to obično biva na utrkama s novčanim nagradama, i ovaj su put nastupili trkači iz mađarskog Benedek teama i osvojili prva dva mjesta. Prvi je bio Bene Barnabas koji je istrčao utrku zajedno s drugoplasiranim Tamasom Nagyem, ali je pred cilj imao više svježine i pobijedio s četiri sekunde prednosti – vrijeme pobjednika: 48:55 min. Treći je ciljem prošao Danijel Fak s vremenom 50:28 min.

Vruće vrijeme očito nije smetalo Bojani Bjeljac koja je istrčala solo utrku i ciljem u Voloderu prošla u vremenu novog rekorda staze: 56:20 min. Na drugo se mjesto plasirala Tanja Samardžić (1:01:50), a na treće Dubravka Vešligaj (1:03:08).

U ekipnoj konkurenciji pobjede su zabilježili mađarski Benedek Team kod atletičara te hrvatski AK Maksimir kod atletičarki.

Na proglašenju pobjednika bilo je i nostalgije – nagrade je među ostalima podijelio i Dane Korica, proslavljeni atletičar bivše Jugoslavije, kao i Vladimir Mihalić, sin Franje Mihalića kojem se u čast utrka održava.

 

REZULTATI

 

 

Nema postova za prikaz