KONTAKT OSTVAREN

Bliski susreti tr(č)eće vrste glavni je moto održanog GRAWE noćnog maratona

U subotu je na zagrebačkom jezeru Bundek održan GRAWE Noćni Maraton, utrka koja se u Zagrebu trči od 2014. godine, ni ovoga puta ni kiša i loši vremenski uvjeti nisu narušili atmosferu okupljenih. Iako se svake godine tradicionalno prikupljaju kilometri od Svjetskog dana zdravlja pa do utrke, ove godine je to izostalo zbog pandemije, no GRAWE je bez obzira na to dao donaciju za intenzivni odjel pedijatrije KBC-a Osijek. Unatoč nepredvidivoj situaciji s pandemijom, utrka je održana uz slogan Bliski susreti tr(č)eće vrste, naravno uz sve propisane epidemiološke mjere.

 

GRAWE Noćni Maraton postao je jedna od najomiljenijih utrka u posljednjih nekoliko godina, kako Zagrepčanima tako i njihovim gostima, a svake godine na Bundeku okupi velik broj trkača iz cijele zemlje. Ovogodišnje izdanje pod nazivom Bliski susreti tr(č)eće vrste inspiriran je kultnim SF filmom – Bliski susreti treće vrste, koji predstavljaju susrete s izvanzemaljcima, a koji bi se prema slavnom ufologu Allenu Hyneku trebali temeljiti na uobičajenim temama. Tako su se i  na ovogodišnjoj utrci susreli zaljubljenici u trčanje. Ova utrka kruna je projekta Pokreni koji, osim poticanja na usvajanje zdravih navika kao što je to trčanje i brigu o vlastitom zdravlju, ima ujedno i dobrotvoran karakter jer aktivacijom pojedinaca na trčanje i virtualno prikupljanje njihovih kilometara GRAWE svake godine donira sredstva za najosjetljivije skupine, a to su djeca. Tako je GRAWE donacija ove godine otišla na intenzivni odjel pedijatrije KBC-a Osijek i iskoristit će se za kupnju dvije ultrazvučne prijenosne sonde s kojima će uvelike biti olakšana dijagnostika teško bolesne dječice, bez potrebe za njihovim transportom unutar bolnice na potrebne ultrazvučne pretrage.

– Unatoč situaciji s pandemijom koja je još uvijek neizvjesna, dali smo sve od sebe kako bi se i ovogodišnja utrka održala, a sve s ciljem da nastavimo tradiciju, poklonimo trkačima malo pozitivne energije nakon toliko dugo vremena u kojima se utrke održavaju rjeđe i po posebnim uvjetima, te naravno da zaokružimo priču donacijom koja će učiniti razliku i nekome zaista pomoći – izjavili su iz GRAWE Hrvatska.

 

U skladu s mjerama

Ove godine, za razliku od prethodnih, izostalo je tradicionalno virtualno skupljanje kilometara koji bi se zatim pretvarali u donaciju. U moru virtualnih utrka, zaključili smo da ove godine nema potrebe dodatno skupljati kilometre, no donacija nikada nije bila upitna. Utrka je održana uz pridržavanje svih mjera propisanih od strane stožera Civilne zaštite. Tako su se razdvojili startovi  različitih disciplina s velikim vremenskim odmakom kako ni u jednom trenutku ne bi došlo do prevelikog broja ljudi na jednom mjestu. S razlogom je odabrana i prošlogodišnja lokacija, koja je sama po sebi omogućila veliki razmak među ljudima, te je tako svima prisutnima bilo omogućeno da uživaju u utrci bez straha. Cijela infrastruktura i organizacija maratona prilagodila se aktualnoj situaciji, a ni kiša i loše vrijeme nisu omeli natjecatelje da se prije svega dobro zabave.

SVI REZULTATI

PR tekst

Nema postova za prikaz