DRŽAVNO PRVENSTVO U PLANINSKOM TRČANJU

Brdska utrka “Ivanec – Grebengrad“ – Nikola Špoljar i Ines Jozić prvaci Hrvatske

Brdska utrka “Ivanec – Grebengrad“ u nedjelju je organizirana po treći put, i to kao Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze. Na startu te glavne utrke u Ivancu okupilo se gotovo stotinu natjecatelja, među kojima očekivano i najbolji hrvatski brdski trkači i trkačice.

 

Osim glavne utrke na 37,5 kilometara uz 1670 metara uspona, AK Varaždin i ove je godine ponovio kraću utrku pod nazivom Fun & Pain trail “Čevo – Grebengrad” dužine 7,8 kilometara i gotovo 600 metara uspona.

 

Put od Ivanca do Grebengrada broji 37 kilometara

Prava borba, ipak, odvijala se na glavnoj utrci na kojoj je prvu poziciju od 70 muškaraca zaposjeo Nikola Špoljar, zasluženo pobijedivši u vremenu 3:11 sata, dok se na drugo mjesto plasirao Igor Goričanec. Njemu su za put od Ivanca do Grebengrada trebale tek dvije minute više. Treće mjesto, pak, osvaja Lovro Srdarević za 3:15 sata.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je nedavna pobjednica “Wingsa“ u Zadru – Ines Jozić kojoj su za pobjedu trebala 3:36 sata. Maja Urban dolazi u cilj kao druga nakon 3:53 sata na stazi, dok se na treće mjesto od 20 žena plasirala Maja Bonačić s rezultatom 3:56 sata.

 

Fun&Pain Trail “Čevo – Grebengrad”

Nakon starta duge utrke, događanje se preselilo u Završje na start utrke gotovo osam kilometara duljine. Ovu kratku, ali također iznimno zahtjevnu i lijepu utrku od Završja pa preko Čeva do Grebengrada, na put “muke” i “zabave” krenulo je i završilo 87 natjecatelja.

Na toj je stazi pobijedio Matija Crnković u vremenu 50:26 minuta, ispred domaćeg dečka iz Završja Nevena Buhina (53:13), dok se na treće mjesto među 51 muškarcem, plasirao Bruno Kos kojemu su do Grebengrada trebale 54:49 minute. U konkurenciji 36 žena, pobijedila je i prošlogodišnja pobjednica Paula Šimunčić u vremenu 1:02 sat, dok drugu poziciju osvaja Simona Jambrošić kojoj je za ovu rutu trebao 1:05 sat. Na treće mjesto plasirala se Lana Ostojić s vremenom 1:10 sat.

 

AK Dubrovnik kao najjača ekipa

Za ekipno državno prvenstvo zbrajala su se vremena najuspješnija tri člana odnosno članice iz klubova. U muškoj konkurenciji pobijedio je AK Dubrovnik u sastavu Bulić, Živković, Peček, s rezultatom 10:29:05 sati, dok su drugo mjesto izborili domaći dečki AK Varaždina – Goričanec, Hladnik i Solić, a kojima je zbirni rezultat pokazao samo 20 sekundi više od prvaka. Treći su bili dečki iz AK-a Sljeme Srdarević, Smolić i Drakula, u vremenu 10:34:04 sati.

U ženskoj konkurenciji pobjeda ponovno odlazi AK-u Dubrovnik koji ovdje čine Urban, Faber i Gleđa u zbroju 12:09:52 sati. Djevojke iz AK-a Sljeme završile su na drugom mjestu – Bonačić, Smojver i Igrec-Bajs s vremenom 12:22:39 sati. Ultramaraton klub Mazator(ice) bile su treće, poimence Jozić, Grško i Pavlović trčeći sveukupno 13:39:52 sati.

REZULTATI

Piše: Martina Maloča
Foto: AK Varaždin 

- Marketing -

Nema postova za prikaz