BIT ĆE BOLNO I ZABAVNO

Brdska utrka Ivanec – Grebengrad – sraz titana na Prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju

Bliži se treće izdanje brdske utrke “Ivanec – Grebengrad”, čijih 37,5 kilometara ujedno čini i Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze. Uz nju, organizator AK Varaždin priprema i kraću utrku pod nazivom Fun&Pain Trail na dionici “Čevo – Grebengrad”, u dužini od 7.8 kilometara.

 

Ovogodišnja utrka održat će se 19. svibnja i dok duga utrka starta u Ivancu u devet sati ujutro, start kratke bit će u Završju Podbelskom u 10:30 sati, a objema je cilj Planinarski dom Grebengrad. Staza od 37 kilometara nosit će 1600 metara visine, no neće ni osam kilometara kratke biti bezazleni sa 600 metara uspona.

S obzirom na Prvenstvo Hrvatske očekuje se dolazak hrvatskih najboljih brdskih i trail trkača. Fun&Pain Trail, pak, kao kratki trail smatra se najljepšim dijelom cjelokupne staze. On je zamišljen kao “muka”, a u isto vrijeme i “zabava” za sve one kojima je duga staza preduga i preteška, a to podrazumijeva muziku na kontrolnim točkama, ples prije starta i još neka iznenađenja uz kraću stazu.

Tko rano porani odnosno prijavi se do 14. travnja, ulovit će i povoljnije startnine. Što se tiče prijava za Prvenstvo Hrvatske, one će se obavljati putem web aplikacije Hrvatskog atletskog saveza koja će biti aktivna od ponedjeljka 13. svibnja do četvrtka 16. svibnja u ponoć.

PRIJAVE
RASPIS

Okrepnih stanica bit će i više nego dovoljno, čak i na kratkoj stazi, a organizator je osigurao i prijevoz ruksaka i opreme do cilja, te prijevoz natjecatelja nakon završetka utrke natrag u Ivanec i Završje Podbelsko. Uz svu organizaciju, startnina uključuje i finišersku medalju, dry fit majicu, obrok nakon utrke i drugo. Peharima ili medaljama te nagradama sponzora, nagrađivat će se najbolji u kategorijama po dužini staze, spolu, dobi, kao i pojedinačno i ekipno na PH-u. Također, izvlačit će se tombola pa se i nasumični sudionici imaju čemu nadati.

FB EVENT
SLUŽBENA STRANICA

Piše: Martina Maloča

Nema postova za prikaz