LIKOM I SLAVONIJOM

Brdske utrke Brinje Trail i Biser Slavonije ispratile lipanj

Slavonija i Lika protekle su se subote “natjecale“ čija je planina viša i teža za pregaziti. Tako je ličko mjesto Brinje, ljubiteljima trčanja po brdima priredilo Brinje Trail na 16 i 27 kilometara, dok je na papučkom Jankovcu po 12. put organizirana brdska utrka Biser Slavonije, u kategorijama sedam i 12 kilometara.

 

Brinje Trail šesto je kolo KontinenTrail lige, a organizira ga Sportsko rekreativno društvo „Mumma“. Na staze ove utrke istrčalo je 150-ak trkačica i trkača.

Na Velikom i Malom medi u Lici

Na duljoj stazi nazvanoj Veliki medo, a koja je sa sobom nosila 800 metara uspona, pobjedu je odnio Lovro Srdarević                u vremenu 2:02 sata. Drugi od 33 muškarca bio je Matija Razum s vremenom 2:09 sata, dok ga sa četiri minute zaostatka slijedi Domagoj Marušić i zauzima treću poziciju. U konkurenciji 17 žena, najviše se istaknula Irena Smojver, došavši u cilj nakon 2:25 sata na stazi. S dvije minute razmaka dolazi i druga Ines Bašić, a treće mjesto osvaja Helena Gleđa u vremenu 2:33 sata.

Kraću kategoriju Mali medo, uz 430 metara uspona pretrčala su 64 muškarca i 38 žena. Prvi u cilj utrčava Nikola Špoljar nakon 1:04 sata, drugi je Ante Živković s nepune dvije minute zaostatka, a treću stepenicu postolja zauzima Dražen Dinjar s vremenom 1:07 sat. U ženskoj konkurenciji pobjedničku medalju odnosi Tea Faber (1:20 sat), dok se druga Nola Jandrečić i treća Lana Vodopija nadmeću za poziciju, te sekunde odluče o poretku (1:22 sat). Poredak se određivao i prema dobnim kategorijama.

REZULTATI

 

Trčalo se i na papučkom Jankovcu

Popola se rasporedilo 60-tak natjecatelja na kraću i dulju stazu utrke MK-a Hrvatski sokol – Biser Slavonije. Na stazi dužine 12 kilometara sa 630 metara uspona, od 20 muškaraca najbrži je bio Matija Crnković (59:57 minuta), dok ga Mislav Perić u cilju sustiže nakon nepune minute i time osvaja drugo mjesto.

Treću poziciju zauzima Dejan Radanac (1:06 sat). Među deset žena najbrža je bila Jasna Plemeniti (1:29 sat), ali ju Danijela Hofman slijedi unutar minute i staje na drugu stepenicu postolja. Gabriela Poslon za treću poziciju trči 1:32 sat.

Đuro Komlenović (33:31 minute) među 18 muškaraca kraće kategorije uz 340 metara uspona, najbrže je došao do cilja. Marijan Cindrić (35:14 minuta) zauzima drugu poziciju, a Igor Vuković (35:58 minuta) treću. Žensku kategoriju činilo je 15 trkačica, a najbolja među njima bila je Marina Novoselec (40:55 minuta). Nepune tri minute kasnije, u cilj utrčava druga Dunja Straka, dok Sandra Privšek (47:35 minute) zauzima treće mjesto. Natjecatelji su se nagrađivali i prema dobnim kategorijama.

REZULTATI

 

Piše: Martina Maloča
Foto: Brinje-Hrvatska, Zlatko Pavošević, privatna arhiva

Nema postova za prikaz