TEK DRUGI MARATON!

[BREAKING NEWS] Matea Parlov – novi maratonski osobni rekord i fantastičnih 2:32:43!

Na danas održanom maratonu u španjolskoj Sevilli nastupila je Matea Parlov i ostvarila super rezultat. Utrku je završila na odličnom osmom mjestu, a ono što najviše veseli je poboljšanje njenog osobnog rekorda na maratonu za više od 5 minuta!

 

Rezultat 2:32:43 stavlja je na mjesto druge najbrže hrvatske maratonke svih vremena, a fascinantno je da je Matei ovo bio tek drugi službeni maraton u životu. Istrčala ga s nevjerojatnom preciznošću, održavajući stalni tempo od 3:37 min/km od početka utrke do kraja.

– Jako sam zadovoljna s utrkom, plan je bio da držim tempo između 3:38 i 3:40 min/km i sve u tom rasponu bi bilo super. Utrka je bila sjajna, startali smo u 8:30 i na startu je bila temperatura 10 stupnjeva, znači savršeni uvjeti. Atmosfera je stvarno bila predivna, jako puno ljudi je došlo navijati i bodriti nas. I konkurencija je bila odlična, došle su stvarno najbolje svjetske trkačice i jako sam zadovoljna s novim osobnim rekordom i svojim rezultatom. – rekla nam je telefonski Matea iz Seville.

Ovim je rezultatom Matea za više od četiri minute ostvarila normu za SP u Dohi i za više od 12 minuta normu za Olimpijske igre u Tokiju.

Čestitamo Matei i njenom timu na čelu s trenerom Slavkom Petrovićem!

PROČITAJ VELIKI INTERVJU S MATEOM PARLOV

 

Matea Parlov i njen trener Slavko Petrović

Nema postova za prikaz