MAZATORI MAZALI BARCELONOM

Brođani redom poskidali osobne rekorde, perspektivna Ines Jozić istrčala maraton za odlična 2:55 sata

Članice i članovi ultramaraton kluba Mazator iz Slavonskog Broda, protekle su nedjelje u Španjolskoj, u srcu Barcelone startali među 18000 trkača na 41. Barcelona maratonu. U jutarnjim satima, u šarolikom društvu iz 107 svjetskih zemalja, našli su se i sudionici iz Hrvatske, 12 Brođana i Brođanki.

 

Na jednoj od najatraktivnijih europskih staza svi slavonsko-brodski trkači sretno su prošli ciljnom ravninom i okitili se finišerskom medaljom Barcelona maratona, kao trajnom uspomenom na njihove korake pružene španjolskim tlom.

Svi trkači srušili su svoje osobne rekorde, no kući u slavonsku ravnicu, vraćaju se najponosniji na perjanicu kluba Ines Jozić koja je 42,195 kilometara preletjela za nevjerojatnih 2:55 sata. Što je dovoljno brzo, da Ines ima pravo sanjati reprezentativni nastup.

Nakon priče zvane Barcelona, Mazatori će tijekom naredne sezone boje kluba braniti na bojnim triatlonskim, cestovnim i trail trkačkim poljima. Što se tiče ozbiljnijih planova, oni su rezervirani za listopad kad će više od 70 Brođana otputovati na maraton u Amsterdam.

Sigurni smo da ćemo još puno puta pisati o Ines Jozić

Piše: Martina Maloča

Nema postova za prikaz