POSLJEDNJI VLAK ZA SLAVONIJU

Budi među 1000 trkača Papuk Treka – postani i ti dio slavonske tradicije i slavlja

Još dva tjedna dijele nas od popularnog Papuk Trekka čija popularnost i dalje vrtoglavo raste. Nakon prošlogodišnjih 800-tinjak trkača i trkačica na papučkoj planini, ovogodišnja brojka prijavljenih opasno se bliži tisući. Budi i ti dio te brojke koja će upriličiti slavonsko veselje što na stazama, što na afterpartyju. Ali požuri, prijave traju još dva dana…

 

Sad već tradicionalno posljednje kolo Treking lige, odvija se na slavonskoj gori, a sa startom i ciljem u Velikoj u blizini Požege. Kraj studenog ujedno su i zadnji trzaji trkačke sezone, stoga je Papuk (canicross) Trek & Trail idealna prilika da ju zaključiš u velikom stilu.

Mnogi će u subotu, 23. studenog pohrliti na ovu utrku upravo iz tog razloga, a mnogi da se izbore za posljednje bodove u ligi. Nekima od njih poredak visi o niti i nipošto neće propustiti priliku da se pokušaju popeti barem za jednu poziciju u ukupnom poretku. Stoga je svladavanje uspona, singlica i šumskog terena Papuka veliki izazov za njih, a neizvjesnost i napetost prisutna je do samoga kraja.

 

Čvarci i mast kao pogon za četiri staze

Da bi izazov bio veći, najduža kategorija Challenger iznosit će onoliko kilometara kako si sam(a) napraviš. Naime, ovo će biti treking kategorija te će označeni dijelovi biti samo oni koji se preklapaju s kraćim stazama. Stoga, kartu i kompas u ruke i koncentracija na najjače, jer bolje napraviti 25 kilometara, nego 30. Kartu dobivaš tek na licu mjesta i ni sekunde ranije.

Velikom dijelu prijavljenih zasigurno najveći izazov i motiv predstavljaju slavonska gozba i dobrodošlica te ludi tulum nakon utrke, koje je obećao organizator SRK Baraber Extreme Team. Kruh s masti, čvarci i rakija bit će pravi pogon za što brže preletjeti dvije kraće i označene, trail staze – Light u dužini devet kilometara uz 400 metara uspona, te Active dug 19 kilometara s 800 metara uzbrdice. Ipak, cilj je što prije i odmornije stići na nastavak gozbe i party.

I psići i njihovi dvonožni pratitelji doći će na svoje – ovo će biti prvo izdanje Canicross kategorije na Papuku. Staza kojom će trčati naši ljubimci, bit će jednaka onoj Light kategorije. I njima će ovo biti odlučujuća utrka sezone jer se radi o posljednjem, desetom kolu Canicross Croatia trail lige.

 

Tko rano rani, startni paket grabi

Isto tako, vrlo motivirajuće na mnoge utjecao je i startni paket. Modna kombinacija u kojoj ćeš, kao i uvijek, na utrkama plijeniti poglede prepoznatljivom narančastom baraberskom bojom odnosno logom – dry fit majica dugih rukava i takozvani buff (kapa-marama).

Pomozi Baraberima da dosegnu svoju prvu tisuću sudionika i sudionica i ulovi zadnji vlak za prijave! 😉 Posljednja prilika za garantirani startni paket ovu je srijedu, a od 14. do 18. studenoga prijave će biti zatvorene. Kad se kockice poslože, eventualno ponovno otvaranje prijava uslijedit će od ponedjeljka, zaključno s 20. studenoga, u srijedu prije utrke. One će, ali bez startnog paketa, biti moguće i na licu mjesta. Prijavna mjesta odnosno registracija bit će otvorena večer prije i na dan utrke, u veličkom Vatrogasnom domu, gdje će biti i cilj utrke. Start će biti, kao i dosadašnjih godina u dvorištu Parka prirode Papuk.

PRIJAVI SE

FB DOGAĐAJ

FB STRANICA

STRANICA KLUBA

 

Promo
Foto: Dinko Bažulić/PromoArt Studio

- Marketing -

Nema postova za prikaz