KROS LIGA GLOBETKA 2015. - 4. KOLO

Čakovec i trčanje vole se javno!

Start četvrtog kola kros lige Globetka, održane u utorak 12. svibnja, zasigurno je ostavio bez daha sve one koji su se oko 19 sati automobilom kretali zaobilaznicom kod stadiona SRC Mladost, jer je rekordnih 146 trkača krenulo u pohod za novim najboljim ostvarenjima i bodovima za ukupan poredak!

Kros liga Globetka ima nekoliko posebnosti po kojima se razlikuje od ostalih kros liga. Prije svega, tu su termini održavanja i broj kola. Za razliku od drugih liga koje imaju puno kola, po dvadeset i više, kros liga Globetka održava se osam puta godišnje, u prosjeku jednom mjesečno. Baš zbog toga ovo je mamac svima koji ne žele trčati istu stazu iz tjedna u tjedan, a žele se natjecati neopterećeno, na početku tjedna.

Osim toga tu su i dvije dužine staze, 7,8 km i 3,6 km. Duža je izvrsna za one s boljom kondicijom, a kraća poticajna za početnike. Sljedeća posebnost je veliki trkački “bazen” u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Međimurje u kojem se trči sve više, a i Varaždinska županija kao tradicionalno trkački prostor. I na kraju, ligu trči i župan Međimurska županije Matija Posavec.

POBJEDNICI 4. KOLA: 7,8 km muški 1. Martin Srša, G. Koncovčak, žene 1. Nina Dobša, Čakovec; 3,6 km: muški: 1. Marko Novak, Mali Mihaljevec, žene: 1. Ivanka Horvat, Mali Mihaljevec.

UKUPAN POREDAK NAKON 4. KOLA: 7,8 km muški 1. Josip Lacković, Lovrečan; žene 1. Danijela Krobot, Prelog; 3,6 km: muški: 1. Mario Horvat, Mali Mihaljevec, žene: 1. Ivanka Horvat, Mali Mihaljevec.

 

Odličan odaziv na prva četiri kola kros lige u Globetki u 2015. godini najavio je da će i Utrka Grada Čakovca koja će se održati u srijedu 27. svibnja u popodnevnim satima okupiti po svemu sudeći rekordan broj trkača.

Kros Liga Globetka 2015_Rezultati 4.kolo.pdf
Kros liga Globetka 2015_Ukupan poredak nakon 4. kola.pdf

 

PRIJAVE ZA UTRKU GRADA ČAKOVCA

 

 

Autor: 3sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz