13. IZDANJE TRAILA NA OTOKU SREĆE

Continental Rab Island Trail okupio petstotinjak trkača

Nešto manje od 500 trkača u subotu je trčalo predivnim krajolicima otoka Raba. Sudionici iz sedam zemalja okupili su se na 13. izdanju Continental Rab Island Traila, a svoju snagu mogli su odmjeriti na tri različite staze u dužni od 25, 15,5 i šest kilometara.

 

U ženskoj konkurenciji, pobjednica najduže i najzahtjevnije staze Challenger na 25 kilometara je Nataša Aljančič iz slovenskog Pustolovec Rajda, dok je u muškoj kategoriji najbrži bio Daniel Krstulović Opara član HPD Mosor Sikire. Pobjednica Active kategorije na 15,5 kilometara je individualka Nina Strauss iz Austrije, a u muškoj kategoriji Slovenac Boštjan Pintar, također individualac. Najbolji na Light stazi od 6 kilometara bili su domaći trkači Maja Ena Ljuba iz BK Faust Vrančić i individualac Igor Ružić.

Start dviju dužih dionica bio je u gradu Rabu, a prolaskom trkača kroz cilj u Loparu završilo je osmo kolo hrvatske Treking lige.

„Utrka na Rabu opravdala je moja očekivanja. U relativno kratkih 25 kilometara staza je nudila različite terene – od golog kamenjara do cilja na pješčanoj plaži. Bilo da volite tehnički zahtjevnije ili pak nešto lakše i trčljivije staze, Rab Island Trail zaista nudi za svakoga po nešto“, izjavio je Daniel Krstulović Opara.

13. Rab Island Trail obilježili su i izvrsni vremenski uvjeti koji su trkačima omogućili da stazu prođu što brže i tako ostvare najbolje osobne rezultate.

 „Ovogodišnje izdanje jedne od najdugovječnijih trail utrka na “otoku sreće“ oduševilo je sudionike svojom egzotikom i jedva čekamo 14. uzastopno izdanje 2020. godine koje će zbog osjetnog produljenja sezone biti pomaknuto na jesen“, istaknuo je nakon utrke Šimun Cimerman, organizator Treking lige.

Otok sreće prijatelj je sporta što dokazuje i činjenica da se upravo na Rabu nalazi više od 100 kilometara pješačkih i biciklističkih staza. Continental Rab Island Trail od samih početaka podržavaju Turistička zajednica grada Raba i Turistička zajednica Općine Lopar.

REZULTATI

 

PR tekst
Foto: Petar Lupić

Nema postova za prikaz