PEPPA PIG STYLE

Crazy Hill Trail 2018 – luda utrka u Ludbregu

Stalni trend rasta popularnosti trail utrka u Hrvatskoj potvrđen je jučer u Ludbregu gdje je u organizaciji Športsko rekreativnog društva BSV održan 6. Crazy Hill Trail 2018. Na utrci je nastupilo 400 trkačica i trkača koji su se dobrano namučili na vrlo teškoj, mokroj, blatnoj stazi.

 

 

Utrka je održana na dugoj i kratkoj stazi, a u kilometrima bile su duljine 34 kilometara, s vremenskim limitom od 7,5 sati, te 16 kilometara s limitom 5 sati.

Već je u najavama bilo jasno da će jedan dio staze biti doslovno pod vodom. Naglo zatopljenje i brzo topljenje obilnog snijega pretvorilo je neke mirne šumske putove u potoke, a meku zemlju u (skoro pa živo) blato. Nikakva trkačka oprema nije mogla zadržati vodu od ulaska u obuću, tako da su trkači poslije utrke analizirali jesu li im se razvila plivače kožice između prstiju na nogama.

No, na ruku je svima išla ugodna temperatura zraka, koja je bila oko 15 C, tako da nije bilo hladno i moglo se uživati u blatu (Peppa Pig style).

 

Dugu utrku završio je 121 trkač, a pobjednik je bio Marko Gorički iz Atletskog kluba Zabok, drugi je bio Slovenac Marjan Zupančič, a treći Pavle Kruljac iz SRK Alba. U konkurenciji žena pobijedila je Slovenka Mojca Koligar, drugo mjesto osvojila je Valentina Belović iz Atletskog kluba Varaždin, a treće Irena Smojver iz Atletskog kluba Maksimir.

Kratku utrku završilo je 275 trkača, a pobjednik je bio Mario Špoljar iz Atletskog kluba Zabok, ispred drugogoplasiranog, klupskog kolege, Damira Hršaka i trećega Dinka Solića iz Atletskog kluba Varaždin. Mateja Kaniški iz Atletskog kluba Varaždin pobjednica je kod žena, druga je na cilj stigla Patricia Maras iz Atletskog kluba Sljeme, a treća Alenka Horvat iz Trkačkog kluba Varaždin.

I za kraj – odličan termin utrke, uzorna organizacija i lijepa staza poziv su svima onima koji još nisu istrčali “lude brege” da to učine dogodina. Jer oni koji su bili, sigurno će se vratiti. 🙂

 

Rezultati

 

FOTO GALERIJA

 

 

 

Tekst: 3sporta
Foto: Dž. Kuzminski, 3sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz