LUDI BREGI PRESUŠILI

Crazy Hill Trail – 400 natjecatelja proletjelo trčljivom stazom, najbrži debelo ispod tri sata

Više od 400 natjecatelja, u nedjelju je pohodilo “najluđu“ utrku u Hrvata, a koja se odvija u samom centru svijeta, Ludbregu – Crazy Hill. Kako u ovo doba godine trail utrke tek uzimaju zalet, ova se sad već nekoliko godina smatra generalnom probom za velike planove kojima smo posvetili svoju zimsku bazu. Stoga, u Ludbregu posjećenost nikad nije zakazala, a ovaj pozitivni “muving“ zaljubljenika u trail na jednome mjestu, djeluje kao prava najava proljeća i trkačke sezone. Baš poput pčelica i bubamara 🙂 .

 

Da globalno zatopljenje nije samo mit, dokaz je jučerašnja utrka po “ludim bregima“ koja je ostala zakinuta za glavna dva aduta – blato i snježnu bljuzgu. Ipak, može se reći da nas vrijeme nije u potpunosti iznevjerilo jer se nismo smrzavali i ostali smo suhi, a za one posebno entuzijastične – našlo se i ponešto blata 😉 .

 

 

U zadnjoj etapi utrke, na dugoj stazi, malo nas je zaplašio vjetar od kojeg je zacvililo i zakrckalo drveće u šumi, ali srećom, ostalo je samo na tome. Sve ovo pišemo u prvom licu jer se dio ekipe 3sporta odlučio proći i kamerom dokumentirati cijelu stazu od 34 kilometra Crazy Hilla.

 

290 trkača i trkačica preletjelo je suhih 16 kilometara

Zbog potpuno drukčijih vremenskih uvjeta ove godine, utrka je tekla mnogo brže. Na postolje se popelo pet najboljih po spolu, ali i po godinama.

Najbolji među najboljima na kratkoj “Blue“ stazi, bio je Ante Živković. U nadmetanju s Mariom Špoljarom, izvukao je pobjedu kroz ušicu igle za 1:07:34 sat i postavio rekord kratke staze u Ludbregu. Špoljaru je za 16 kilometara sa 450 metara uspona trebalo tek 20-ak sekundi više. Treću poziciju nakon 1:10:37 sat na stazi, zauzeo je Dinko Solić koji, također, za nekih 15 sekundi bježi četvrtom Saši Horvatu. Davor Petek završava utrku kao peti među 147 muškaraca.

Najbrži na kratkoj stazi

Podjednak broj na stazi nosio je i suprotni spol, a najbrža među njima bila je Mojca Koligar iz Slovenije koja utrku završava za 1:11 sat, dok druga i treća dolaze u cilj čak 13 minuta kasnije. Klupske kolegice iz Varaždina Mateja Kaniški i Alenka Horvat, tijesno su se nadmetale te je unutar 20-ak sekundi odlučen rezultat koji Alenku, ipak, smješta na treću poziciju nakon 1:24:54 sat. Unutar naredne tri minute u cilj ulaze i četvrta i peta, Viktorija Prevarić te Helena Gleđa.

 

Na 34 kilometra najbolji Slovenci i Slavonke

Duga „Red“ staza iznosila je 34 kilometra s 1000 metara uspona, a završilo ju je 139 najhrabrijih. Prvu poziciju među njima, nakon samo 2:48 sata na stazi, zaposjeo je Slovenac Marjan Zupančič. Njegov zemljak Aleš Novak, slijedi ga za tri minute, dok su Marku Bičaniću trebala 2:53 sata da savlada stazu. Manje od tri sata za istu su trebali i odlični četvrti Goran Poznanović te peti Hrvoje Pauković.

Najbrži na dugoj stazi

Među 24 žene najboljima su se pokazale Slavonke te unutar minute u cilj redom ulaze Mirela Kristek i Maja Urban. Mirela pobjeđuje s vremenom od 3:09:10 sata, dok su trećoj Ivančici Jež iz Ludbrega, za istu stazu trebala 3:22 sata. Četvrtu i petu poziciju zauzimaju, također, vrlo dobre Lana Ostojić i Gabrijela Šalković koje utrku završavaju debelo ispod četiri sata.

Koliko god vrijeme zakazalo, organizacija nije, i koliko god staza bila suha, okrjepe nisu. Tako da je za nas kojima se nije žurilo proletjeti stazom, na okrjepama bilo svega obilja – od tekućeg do onog mirisnog, masnog ravno s vatrice, a gdje ćeš slađe nego u prirodi.

VELIKA FOTO-GALERIJA:
ALBUM 1
ALBUM2

REZULTATI

 

 

Piše: Martina Maloča

- Marketing -

Nema postova za prikaz