OTVORENA SEZONA U CENTRU SVIJETA

Crazy Hill Trail – U idealnim vremenskim uvjetima padali rekordi na obje staze u muškoj i ženskoj konkurenciji

Još je jedan Crazy Hill iza nas, još jedan ludi provod, ali na sve manje blatnim stazama. Blaga zima učinila je svoje, no vremenski uvjeti pogodovali su trčljivosti staza i brzini trkača. Tako su, ove prve nedjelje u ožujsku, istrčani razni rekordi na obje staze ludbreške najpoznatije utrke.

 

Svi smo strepili od kiše najavljivane za taj dan, već dva tjedna unaprijed. Ne od blata, ali od kiše da. Međutim, vrijeme je bilo naklonjeno i kiša se strpjela do večernjih sati. Dok je blata bilo tek toliko da utrka opravda u počecima postavljene standarde.

Šalu na stranu, Crazy Hill Trail uspješno je odrađen u svojem šestom izdanju, a 440 sudionica i sudionika uživalo je trčeći (i mučeći se) na brežuljcima ludbreškog i kalničkog kraja.

Na kratkoj Blue stazi bilo je 325 finišera, a najbrži među njima bio je Luka Špehar (SD Lastavica). On je 16 kilometara uz 415 metara uspona, istrčao za 1:04 sat – u sekundu isto vrijeme s prošlogodišnjim rekordom Ante Živkovića. Drugi u cilj dolazi Saša Horvat (AK Međimurje) i to pet minuta iza njega. Dinko Solić (AK Varaždin) zauzima treću poziciju u muškoj konkurenciji, s vremenom 1:10 sat.

Među 136 žena, najbrža je bila Paula Šimunčić (AK Varaždin) s vremenom 1:21 sat. Nakon pet minuta, za njom u cilj dolazi Nina Dobša (AK Međimurje), a Štefica Bubnjarić (AK Varaždin) stiže treća za 1:29 sat.

Na stazu Red, dugu 34 kilometra uz 1040 metara uspona, odvažilo se 112-ero njih. Prvi ju završava Slovenac Marjan Zupačič (Hoka One One) za 2:28 sata, popravljajući tako rekord staze koji je postavio sam, i to za osam minuta. Međutim, i Igor Goričanec (AK Varaždin) dolazi brže u odnosu na stari Zupančičev rekord. On u cilj dolazi u vremenu 2:31, dok treće mjesto zauzima još jedan Slovenac Aleš Novak (ON Running Slovenija) s rezultatom 2:37 sata.

Među 27 žena na stazi je apsolutno zablistala Ana Štefulj (AK Sljeme) koja ju je istrčala za 2:40 sata. Time postavlja ženski rekord staze čak za 15-ak minuta! Drugoj Lani Ostojić (Ak Plitvice / Trail Akademija) treba oko pol sata više do cilja te utrku završava u vremenu 3:13 sata. Trećoj Mariji Vugrinec (BSV Ludbreg) treba još pol sata pa u cilj utrčava nakon 3:46 sata.

Prilikom proglašenja, kao i obično, uključene su i dobne kategorije.

 

REZULTATI

 

Piše: Martina Maloča
Foto: 3sporta.com

Nema postova za prikaz