WOODS I SPARTANA

Dođi na NovskaRUN

Novska, maleni gradić na granici zapadne Slavonije, Posavine i Moslavine i ove godine, treći put zaredom organizira utrku s međunarodnim karakterom pod nazivom NovskaRUN.

 

Utrka se održava 12. kolovoza s početkom u 17 sati na gradskom trgu, a organizator je kao i prošle godine Atletski klub NoGA. Utrka je ovo koja iz godine u godinu privlači sve veći broj zaljubljenika trčanja u taj maleni grad. Najprije zbog zanimljivih i neobičnih dužina koje su ponuđene, a potom i zbog atmosfere koju organizatori prirede za učesnike.

Run the woods je utrka na 8 km koja kombinira asfaltiranu stazu iz centra grada do novljanskog jezera te natrag vrlo brzim i dinamičnim šumskim trailom. Staza je idealna za trkače početnike kao i one iskusnije.

foto-Goran ManceDruga ponuđena staza se naziva Spartana i ukupna dužina joj je 16 km. Duplo je duža, tri puta je izazovnija i garantira deset puta više zabave. 🙂 Obje utrke startaju u isto vrijeme, a na jezeru se razdvajaju.

Organizatori su pripremili i bogati startni paket za sve učesnike te novčane nagrade. Nakon utrke, natjecatelji se mogu oporaviti uz piće i roštilj te zabaviti uz zvuke tamburice kasnije.

 

Prošle godine su postavljena i najbrža vremena, a ona su:

Ž:: Run the woods (8 km) – Antonija Demartini: 0:38:08

M:: Run the woods (8 km) – Đuro Komlenović: 0:29:26

———————————-

Ž: Spartana (16 km) – Antonija Orlić: 1:13:05

M: Spartana (16 km) – Dejan Radanac: 0:58:43

 

“Ono na što smo posebno ponosni je sve veći broj novljana koji se bave trčanjem. Od kako smo uveli školu trčanja i pokrenuli ovu atletsku utrku, trkače, joggere, rekreativce srećemo posvuda i to nas čini prilično sretnima.”, prokomentirao je predsjednik kluba Filip Mičević.

Prijaviti se na ovu utrku možete putem internet stranice http://www.novskarun.com a prijave traju do 30. srpnja nakon čega se zatvaraju. Zbog natjecatelja koji često ni sami ne znaju gdje će biti na dan utrke pa propuste prijavu ili jednostavno su zaboravili prijaviti se, a željeli bi trčati, organizatori su pripremili i poseban Pivski startni paket za ravno 50 kn s kojim ćete dobiti startni broj (za utrku koju izaberete) i bon za pivo. Na ovaj način ćete se moći prijaviti sve do 9. kolovoza.

Facebook stranica: https://web.facebook.com/aknoga/

Presjek staze (Spartana): https://www.youtube.com/watch?v=V7MZmGWwp_s&t=11s

Promo video utrke: https://www.youtube.com/watch?v=gXhs1bEHIic 

Internet stranica AK NoGA: http://www.aknoga.hr

PR tekst

 

Što misliš o temi?