UŽIVAJ NA PAŠKIM KAMENIM “PAŠNJACIMA“

Dođi u Kolan na Island Pag Trail, reci “Cheese!“ i potrči

Krševiti je Pag, nadaleko poznat po svom siru i janjetini, jedini otok na kojem ovce bleje – u fotoaparat! Naime, bliži se i taj cijele zime iščekivani dan, dan utrke Island Pag Trail. Stoga je ovčica Emili postrojila svoje sestrice i one već treniraju svoj “Cheese!“ pozirajući na nepreglednim “pašnjacima“ paškog kamena.

 

Utrka sa startom u općini Kolan svima se dosad već zavukla pod kožu, jer ovdje će svaki put sa starta potrčati i u cilj utrčati jednako nasmijana lica. Sad vas i treći put na svoj otok poziva već dobro uhodana ekipa iz TZ Općine Kolan predvođena ovčicom Emili. I ponovno obećava pozitivnu atmosferu i ludi provod tijekom cijele utrke na sve tri staze tog 29. travnja 2023.

 

Nemoj da ti pobjegne baba sa cheesecakeom!

Priroda se budi i taman imate vremena ponovno razgaziti svoje tenisice, provjeriti rade li nožice i odlučiti se na probno otočko putovanje za ovogodišnje ljetovanje. 😉 A ima li boljeg povoda za to od utrke Island Pag Trail?! Odluku stignete donijeti do 26. travnja, no učinite li to do podne 9. travnja u Kolanu će vas dočekati i vaša majica te finišerska medalja. Dakle, do tog dana u 12:00 h prijava mora biti obavljena i startnina uplaćena.

Prijaviti se možete isključivo putem on-line prijavnice, dostupne i preko web stranice utrke. Uplata startnine moguća je jedino uplatom na žiro račun organizatora. Tek po uplati vaša je prijava važeća, a prijave na dan utrke nisu moguće. Startne brojeve i pakete moći ćete podizati od 17 sati dan prije utrke pa do neposredno pred utrku.

 

Zelenom i plavom stazom do Sv. Vida

Tri staze – zelena i plava za velike i Mini Emili za male – i ovaj će put pružiti natjecateljima mnogo uzbuđenja, otočkoga šarma i prilike za poziranje fotoaparatima. Najdulja ruta Green iznosit će 24 kilometra uz 570 metara uspona, dok će kraća Blue biti 11 kilometara duga uz 320 metara penjanja.

Green utrka starta u 09:00 h dok Blue starta u 09:30 h iz Kolana. Kao i lani, obje će vas staze cestama i makadamima odvesti na najviši paški vrh Sveti Vid (348 m) koji krasi istoimena crkvica. Sa službene stranice utrke možete skinuti i GPX trag i Green i Blue staze, iako se radi o trailu pa će staze biti označene.

Duga staza imat će pet kontrolnih točaka od čega tri okrepe, dok će kratka imati dvije kontrole, odnosno jednu okrepu. Za 11 km imat ćete tri sata da ju pretrčite, a za 24 km limit je pet sati.

 

Mini Emili dariva brze nogice za trud

Za klince i klinceze tu je utrka Mini Emili duga 1,8 kilometar koja se neće previše udaljavati od mjesta događaja. Distanca je predviđena za mališane od tri do deset godina, s tim da oni do sedam godina moraju trčati u roditeljskoj pratnji. Djeca starija od deset mogu sudjelovati na utrci Blue, ali u pratnji jednog roditelja.

Start Mini Emili predviđen je za 10 sati, a već od 11 sati svi će mali sudionici u rukama imati dječje poklon pakete.

Povedi i najboljeg četveronožnog prijatelja

Uz okrepne stanice, u cilju će vas dočekati i ručak koji će se posluživati od 12 sati. Što nije razlog da sa sobom ne nosite dovoljnu količinu vode i propisanu obveznu opremu. Oprema će se prije starta provjeravati i tko ju nema neće moći startati utrku. Tako da provjerite u raspisu što spada pod obveznu opremu na vašoj stazi .

Od 10:20 h očekuju se već prvi trkači i trkačice u ciljnoj liniji, ali proglašenje i darivanje najboljih i njihovo kićenje medaljama predviđeno je od 13 sati kad veliki dio sudionika i sudionica već bude u cilju.

Također, organizatori ove godine uvode i jednu novost. Primijetili su da su i vaši četveronožni prijatelji rado sudionici ove utrke. Ne-e-e, ne ovce! Psi! Stoga su i tu odlučili biti široke ruke te najboljeg “dlakavca“ nagraditi i okititi medaljom.

Dakle, povedite i psa! Osim toga, navucite tenisice i osmijeh i ne zaboravite – Say cheese and run! Vidimo se na Pagu!

STRANICA UTRKE

PRIJAVE

FB STRANICA

PROMO tekst

Nema postova za prikaz