LEDENE TRKE

Dođi u Varaždin na zimske utrke

Zimske utrke na “kontinentu” su rijetke, svi treniraju i eventualno trče neku od zimskih liga. No u Varaždinu se može trčati već prvi dan nove godine, točnije u trenutku početka nove godine, a od prošle godine se održava i zanimljiv hendikep zimski polumaraton.

 

 

Novogodišnja utrka

 

Varaždinski entuzijasti Mladen Mavar, Boris Kožar, Petar Jelenečki, uz podršku AK „Sloboda“ i tadašnjeg Atletskog saveza Hrvatske, organizirali su prvu Novogodišnju utrku sa startom u ponoć s 31. prosinca 1977. na 1. siječnja 1978. godine. Nastupila su 33 trkača iz Zagreba, Murske Sobote (Slovenija), Sombora (Srbija) i Varaždina. Trčalo se u pet kategorija, a pobjednik najbrojnije, one seniorske, bio je Mladen Mavar, koji je šest kilometara pretrčao za 21 minutu i 31 sekundu.

 

Ove godine bit će posebno svečano jer će s prvom sekundom nove 2018. godine započeti jubilarna 40. Novogodišnja utrka. Trči se jedan krug od 3.2 km (ovu dužinu trče juniori/juniorke i žene u svim dobnim kategorijama) odnosno 6.4 km (ovu dužinu trče svi muškarci, osim juniora).

Startnine nema, za najbrže su osigurane odlične novčane nagrade, a svi će doma ponijeti medalju i majicu.

Više informacija i prijave

 

Drugi Zimski polumaraton Varaždin

 

Nakon izvrsnog prvog izdanja, drugi zimski polumaraton će se održati 28. siječnja 2018. godine. Organizatori iz TK Marathon 95 odlučili su se za zanimljiv “hendikep” polumaraton kakvih baš i nema u Hrvatskoj. Tehnički je utrka postavljena tako da najstariji startaju ranije, s razmakom od nekoliko minuta, a seniori (39 godina i mlađi) startaju posljednji, čak 21 minutu nakon veterana 70+. Na ovaj se način daje prednost starijim trkačima da, unatoč godinama, oderu nekog mlađeg od sebe.

Start i cilj utrke je pored Arene Varaždin, gdje će biti i svlačionice i mjesto okupljanja.

Startnina do 25. 1. 2018. je 70 kn, a kasnije raste na 80 kn. Startnina pokriva startni broj, mjerenje vremena, učesničku medalju i konzumaciju hrane, čaja i kuhanog vina u cilju.

Više informacija na stranici TK Marathon 95.

Pogledaj foto galeriju prvog Zimskog polumaratona (foto: Dž. Kuzminski)

 

Dođite trčati u Varaždin!

 

Nema postova za prikaz