TRČIMO I POMAŽEMO

Dođite na donatorsku utrku RUN FOR DOWN i podržite djecu sa sindromom Down

Udruga sindrom Down i Atletski klub Perpetuum mobile iz Zagreba organiziraju drugu donatorsku utrku pod nazivom RUN FOR DOWN, u subotu 3. 6. 2023. na Savskom nasipu.

Udruga sindrom Down zastupa interese svih osoba s Down sindromom grada Zagreba i zagrebačke županije, djeluje od 1999. godine i broji preko 280 članova osoba sa sindromom Down. Aktivno provodi više programa, uključena je u puno projekata, provodi razne radionice. Programom rada pružaju podršku osobama s Down sindromom od najranije dobi, kroz vrtićki, predškolski i školski uzrast pa sve do pripreme za osamostaljivanje.

Cilj projekta utrke Run For Down je širenje svijesti o važnosti sporta koji pozitivno utječe na biološki i psihosocijalni razvoj osobe. Uključivanje u sportske aktivnosti direktno utječe na poboljšanje motoričkog razvoja i socijalizaciju osoba s Down sindromom. U projektu sudjeluju i sama djeca s Down sindromom, te će prije građanske utrke trčanja i hodanja biti organizirana njihova utrka, kratka dionica koja je njima prilika za sudjelovanje, a svima nama prilika da za njih navijamo i bodrimo ih.

– Prošle godine smo organizirali prvu RUN FOR DOWN utrku koja je bila vrlo uspješna i velik broj ljudi se odazvao i podržao ovaj projekt trčanjem hodanjem ili samo navijanjem. Razveselili smo mališane s Down sindromom koji su se taj dan dobro zabavili, doživjeli pozitivne emocije vlastitim postignućima, plesali i pjevali, te na taj način i nas „napunili“ pozitivnom energijom – poručuju organizatori.

Run For Down je sveobuhvatan projekt kojim prikupljamo sredstva/ donacije za rad udruge, a istovremeno je organizirano i druženje i socijalizaciju te djece.

U nastavku više o utrci, programu i terminskom planu.

Sudjelovati možete na jednoj od utrka:

  • Trčanje 5 km
  • Nordijsko hodanje 3 km (uz vodstvo trenera)

Mjesto događanja: Zagreb, Savski nasip, okupljanje na lokaciji Veslačka ulica 27, Veslački klub Zagreb, južna strana zgrade – na igralištu.

Prijava na utrku: utrka.com ili na licu mjesta 3.6.2023. od 9:00-10:30

Kotizacija za sudjelovanje: 12 EUR

Raspored događanja:
• 9:00h; okupljanje i preuzimanje startnih brojeva
• 10:00h; start utrke za djecu s Down sindromom, Savski nasip
• 10:15h; podjela medalja djeci s Down sindromom
• 10:30h; start utrke, trkači (5km) i hodači (3km)
• 11:15h; proglašenje pobjednika utrke
• 11:30h; nastup „Atomic dance factory“ (igralište)

Nakon i za vrijeme utrke održat će se radionice za djecu i druženje svih sudionika uz jabuke, pekarske slastice, prirodne sokove i druge delicije.

Sva prikupljena sredstva biti će donirana Udruzi Down.

Svi mogu sudjelovati u utrci, hodati ili trčati za Down i time podržati projekt i pomoći radu udruge. Povedite djecu, rođake, prijatelje i provedite par sati na nasipu družeći se s djecom s Downovim sindromom.

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz