VIŠE OD UTRKE

Dođite na prvu Plitvičku noćnu utrku – istrčite peticu ili cener!

Došla su vremena kad utrka više nije samo trčanje. Tako je i s novom Plitvičkom noćnom utrkom koja će se 28. rujna trčati u vidu petice i cenera, ali paralelno s njom, dan će biti popunjen nizom drugih sadržaja. Tako da više nema razloga da s krivnjom za vikend odlaziš na utrke bez obitelji ili da se oni dosađuju čekajući te.

 

U okviru serijala Od Like do Korduna kojeg organizira Atletski klub Plitvice, Korenica u blizini Plitvičkih jezera ugostit će prvu utrku pod nazivom Plitvička noćna utrka. AK Plitvice osmislio je, tako, cestovne Noćnu peticu (5 km) i Noćni cener (10 km) sa startom u 19 sati. Staza će cijelom trasom biti osvijetljena, a još za danjeg svjetla, utrci za velike, prethodit će i utrka za najmlađe s početkom od 16.30 sati. Za njih su prijave besplatne i organizirane na sam dan utrke od 14.30 do 16.00.

Odrasli se prijavljuju putem poveznice do 20. rujna odnosno do popunjenja limita od 350 trkača. Naknadne prijave moguće su u dogovoru s organizatorom ukoliko brojčani limit nije dostignut. Međutim, u tom slučaju naknadno prijavljeni trkač dobiva samo startni broj bez ostatka startnog paketa. Stoga, ukoliko ne želiš ostati bez personaliziranog startnog broja sa svojim imenom, majice s logom utrke i toplog obroka, predlažemo ti da se prijaviš ovih dana i uplatiš 100 kuna za dužinu koju si izabereš. 🙂

 

Što dobivaš – osim doživljaja

Također, Plitvička noćna utrka posjeduje AIMS certifikat o dužini staze, a s pravovremenom prijavom i ti ćeš dobiti dokaz toga, zajedno s diplomom s vremenom i rezultatom. Ujedno, moći ćeš sudjelovati i u bogatoj tomboli. Svi sudionici dobivaju i unikatnu finišersku medalju, ali za naknadno prijavljene sudionike organizator će dostaviti medalje naknadno.

Prvo troje na obje dužine i oba spola, uz pehare mogu očekivati i novčane nagrade, dok prva tri mjesta među klincima i klincezama na svakoj dužini očekuju prigodne nagrade.

Proglašenje pobjednika Noćne petice na programu je u 21:00, a Noćnog cenera u 21:30 sati, a nakon toga uslijedit će bogata  tombola zabava do jutarnjih sati.

DJEČJE KATEGORIJE:

  • Prijave od 14:30 do 16:00 na dan utrke
  • predškolci – 100 m – start u 16.30 h
  • 1. i 2. razred – 250 m – start u 16.45 h
  • 3. i 4. razred – 400 m – start u 17.00 h
  • 5. i 6. razred – 600 m – start u 17.15 h
  • 7. i 8. razred – 1000 m – start u 17.30 h

Proglašenje pobjednika dječjih utrka u 18 h.

Sponzor dječjih utrka je Baby Centar: https://www.babycenter.hr/

Ali, to nije sve!

Na sam dan utrke Planinarsko društvo Mrsinj slavi Dan društva pa organizira besplatan planinarski pohod uz stručne vodiče na Golu Plješevicu i Mrsinj Grad. Stoga, ako nisi trkač(ica) ili jesi, ali se moraš nekako iskupiti obitelji za svoje trčanje – okupljanje je do 9:30 sati na parkiralištu restorana KUN LUN u Korenici. A po povoljnim cijenama, moći ćete i ručati.

Također, opće je poznato da ova atraktivna lokacija nudi i jedan adrenalinski sadržaj – onaj na najdužem zip line spustu u Europi. Stoga, prijavi vas na Zip line Pazi medo i priušti cijeloj obitelji doživljaj koji će pamtiti cijeli život. A uz malo sreće na tomboli, možda osvojite i noćenje s obrokom te besplatne ulaznice za NP Plitvička Jezera!

Glavni sponzori događanja su Turistička zajednica Općine Plitvička Jezera, Općina Plitvička Jezera i JUNP Plitvička jezera kao i brojni drugi.

Više informacija o utrkama putem e-maila a.k.plitvice@gmail.com ili iznimno na broj mobitela organizatora Leopolda Špehara – 098/945-9165

Prijave i informacije za planinarski pohod na e-mail pdmrsinj@gmail.com ili na Marijanin broj mobitela 099/514-1105

 

 

Nema postova za prikaz