PREKO BALDEKINA

Dođite na Šibenskih deset i Draženovu četvorku

Malo više od mjesec dana dijeli nas od utrka koje se u Šibeniku čeka cijele godine – Šibenskih deset i Draženova četvorka. Utrke sa startom na šibenskoj rivi i u čast Draženu Petroviću doživjet će svoje treće izdanje, a još ovaj tjedan traju rane prijave.

 

 

U startnom paketu tradicionalno se nalazi posebna majica utrke s likom Dražena Petrovića, ove godine u Realovom dresu. Kako ime sugerira, na rasporedu su utrke na 10 km i utrka na 4 km u skladu s Draženovim brojem na dresu Šibenke i reprezentacije.

Naravno, staza prolazi neposredno uz Baldekin i Draženov spomenik. Prije glavnih utrka, trče učenici nižih razreda osnovnih škola i vrtićka djeca, a ove godine organizatori pripremaju jedno posebno iznenađenje o kojem ćete saznati nešto više vrlo uskoro.

 

 

Rezervirajte si vikend u Šibeniku, jer osim same utrke imate priliku posjetiti i Šibenske tvrđave te provesti ugodne trenutke u srcu Dalmacije.

Subota, 20. listopada 2018. je ključan datum, prijave su otvorene u sustavu utrka.com , a više informacija o samoj utrci pronađite na službenoj stranici www.sibenik.run .

Staza utrke na 10km sastoji se od dva kruga i prolazi samim središtem grada, vrlo je zanimljiva s dugačkim uzbrdicama i nizbrdicama. Matea Parlov pobijedila je na oba izdanja, a kod muškaraca su pobjede dosada ostvarili Dražen Dinjar i Dino Bošnjak. Za najbolje su osigurane nagrade sponzora i novčane nagrade, a svi sudionici uz startni paket dobivaju i obrok poslije utrke.

 

 

PR tekst

Nema postova za prikaz