8 KM NAJLJEPŠOM ZAGREBAČKOM ŠUMOM

Dođite u Maksimir na “Minus Zwei cener”

Pozivamo vas na kros utrku “Maksimirski Minus Zwei cener” koja će se održati u subotu 2. 4. 2016. godine u Zagrebu u parku Maksimir s početkom u 11 sati.

Kako je prošlogodišnja humanitarna utrka rezultirala uspjehom i izazvala brojne pozitivne reakcije i komentare, a kao rezultat utrke danas u parku Maksimir postoji primjereno mjesto za previjanje beba u sklopu sanitarnog čvora, AK Maksimir nastavlja sa organizacijom spomenute utrke.

Postavljanje prematalice
Postavljanje prematalice

Ove godine tematski smo povezani sa Svjetskim danom zdravlja koji se svake godine obilježava pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije. Aktivnosti vezane za tu određenu temu, kao i sredstva potrebna za njih, ne smiju se odnositi samo na dan 7. travnja, već bi se o njima trebalo voditi računa tokom cijele godine.
Glavna tema ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja je dijabetes.

Atletski klub Maksimir u suradnji sa Zagrebačkim dijabetičkim društvom i Domom zdravlja Zagreb – Centar obilježit će ovogodišnji Svjetski dan zdravlja, u subotu, 2. travnja u Parku Maksimir jedinstvenom kros utrkom na 8 km s ciljem promocije zdravog načina života i uživanja u prirodi. Jedan od glavnih ciljeva je promicanje sportske rekreacije, unapređenje zdravlja i kvalitete življenja. Kako je za preventivu razvoja dijabetesa bitna tjelesna aktivnost, želimo poslati poruku građanima da je izuzetno važno kretati se, bilo da se radi o šetnji, trčanju, vožnji biciklom, ili nekoj sličnoj aktivnoti.

U sklopu događanja, prije i nakon utrke, stručno osoblje Doma zdravlja Zagreb – Centar i volonteri Zagrebačkog dijabetičkog društva održat će mjerenja šećera i tlaka, dijelit će se stručni savjeti od strane liječnika, te će se promovirati i pilot- projekt „Ponesi svoj glukometar u svoj Dom zdravlja“.

PLAKAT

Najbolji natjecatelji i natjecateljke u ukupnom poretku bit će nagrađeni peharima, a prva tri natjecatelja i natjecateljke u svakoj kategoriji medaljama. Naravno, za sve sudionike osiguran je startni paket.

Za utrku se možete prijaviti na stranicama Stotinke.

Sve informacije o utrci dostupne su na stranici utrke ili fejsu.

 Sponzori:

  MedilabNovonordisk

Suorganizatori:

ZDDDZZC

                  

 Ovako je bilo prošle godine

Pobjednici 2015 Pobjednice 2015 Pobjednici 1 2015

Autor: Promo

Nema postova za prikaz