TEŠKO ALI PREDIVNO

Doživi ljepotu prirode na 1. Brdskoj utrci Ivanec – Grebengrad

Utrka na kojoj će oni koji nastupe zasigurno doživjeti svu ljepotu prirode sjeverozapadne Hrvatske održava se 18. 6. 2017., a spaja dva grada – Ivanec i Novi Marof, preko dva vrha, Ivanščice i Čeva.

 

Organizatori iz Atletskog kluba Varaždin predano i kvalitetno organiziraju brojne utrke brdskog tipa, a jedna od najpopularnijih je svakako utrka na mali ali zahtjevni vrh Čevo. Ove godine im je pripala čast da organiziraju Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze, a to će biti upravo ova utrka.

Start utrke je u centru Ivanca, od kud se trči poznatom cestom (prvo asfalt pa onda makadam) na vrh Ivanščice. S njega se spušta do popularnog izletišta Pokojec, nakon čega se nastavlja do podnožja Čeva. Taj mali ali strmi brijeg bit će i jedan od najvećih izazova na stazi. Nakon što se na vrhu okrijepe, trkačice i trkači nastavit će po valovitoj stazi do Grebengrada nadomak Novog Marofa.

Sveukupna dužina staze je 37.7 kilometara, a iako se radi o Prvenstvu Hrvatske, utrka je otvorena za sve koji se osjećaju spremni da je mogu završiti u limitu od sedam sati.

Sigurni smo u izvrsnu organizaciju utrke pa je svim ozbiljnim i manje ozbiljnim trail trkačicama i trkačima preporučujemo.

Sve dodatne detalje oko utrke saznajte na službenoj stranici.

3sporta

 

Što misliš o temi?