TRKAČI IZ 45 ZEMALJA DOLAZE U DUBROVNIK

Du Motion potvrdio status najinternacionalnije trkačke manifestacije u Hrvatskoj

800 polumaratonaca, 800 trkača humanitarne 5K utrke, stotinjak rekreativaca željnih osvajanja dubrovačkih zidina te 700 djece prijavljene za Dječju utrku, uz 500 volontera, brojke su koje čine ovogodišnje, treće po redu izdanje trkačke manifestacije Du Motion koji će se ovoga vikenda održati u Dubrovniku. Uz sudionike iz 45 zemalja, Du Motion je potvrdio status najinternacionalnijeg događaja ove vrste u Hrvatskoj, ali i regiji.

 

“Dolaze nam gosti s 5 kontinenata i mi ćemo se na svaki mogući način potruditi da se osjećaju kao na najvećim svjetskim natjecanjima. Posebno nam je drago zbog velikog broja prijatelja iz regije, profesionalnih trkača i rekreativaca, koji se već treću godinu zaredom vraćaju u Dubrovnik, kao i Dubrovčana koji svoje veliko srce iskazuju sudjelovanjem na humanitarnoj 5K utrci kroz trčanje i navijanje,” izjavio je Alen Bošković, direktor Du Motiona.

Du Motion promo - 3

Podsjetimo, popularna humanitarna 5K utrka, ove se godine trči za Nevia Krešića, šestogodišnjaka iz Konavala koji jedini u Hrvatskoj ima dijagnozu Majewski osteoplastični primordijalni dvorfizam tip 2 i dijeli je sa svega pedesetak ljudi na svijetu.

Utrku dubrovačkim zidinama i dječju utrku Stradunom 29. travnja, te 3. Dubrovački polumaraton i 5K utrku 30. travnja pratit će i predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog atletskog saveza, organizatori maratona u Bostonu, Portlandu i Montereyu, kao i novinarska ekipa najvećeg svjetskog portala za trčanje Runner’s World.

Du Motion promo - 2

Sve upućuje na to da grad pod Srđem predstojeći vikend čeka izvanredan događaj. Toga su itekako svjesni i prijavljeni trkači, za koje su organizatori osigurali pogodnosti poput besplatnog posjeta Lokrumu, ulaska na dubrovačke zidine i u gradske muzeje te besplatnog javnog prijevoza, želeći ih tako približiti prirodnim i kulturnim ljepotama koje Dubrovnik nudi.

Više informacija o Du Motionu potražite na službenoj web stranici, te na društvenim mrežama  Facebook, Twitter i Instagram.

Du Motion promo - 1

PR

- Marketing -

Nema postova za prikaz