NASTAVLJA SE SURADNJA GRADOVA PRIJATELJA

Dubrovnik i Monterey razmjenjuju trkače

Kalifornijski grad Monterey i Dubrovnik postali su gradovi prijatelji 2006. godine. Oba su grada svjetski poznate turističke destinacije, smještene uz spektakularnu obalu, s bogatom poviješću i interesom za očuvanje vrijedne baštine. Ono što ih povezuje proteklih godina je i – trčanje!

 

2014. godine održan je prvi Dubrovački polumaraton, uz iznimnu logističku i marketinšku pomoć organizacijskog tima međunarodnog maratona Big Sur, koji se održava u zaljevu Monterey. Organizatori dubrovačke utrke, koja je u međuvremenu prerasla u punokrvni dvodnevni festival trčanja Du Motion, upravo su u Montereyu stekli dragocjeno iskustvo organizacije takvog događaja.

“Naša se utrka razvila upravo kroz prijateljski odnos dvaju gradova. Od samog početka Du Motiona grad Monterey nam je bio ključni partner, a uz vodstvo ljudi Big Sur International Marathona naučili smo ne samo kako organizirati uspješan trkački događaj, već i potakli kulturu volontiranja i druženja kroz promociju rekreacije i zdravog načina života”, objasnio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Ove će godine pored organizatora Du Motiona na Big Suru biti i dubrovački trkači Nela Madeško i Daniel Marušić, koji su osvojili put na 14. izdanje međunarodne utrke u Montereyu u nedjelju 13. studenog.

“Biti pozvan na svjetski poznati Big Sur Half Marathon i predstavljati svoj rodni Dubrovnik velika je čast”, izjavila je Nela Madeško.

Gradovi prijatelji Monterey i Dubrovnik omogućili su to povezivanje trkača, koje vrijedi i u drugom smjeru. Naime, dvoje sretnih građana okruga Monterey imaju mogućnost otputovati u Dubrovnik i trčati na polumaratonu 30. travnja iduće godine. 750 registriranih trkača već se uključilo u ždrijeb, koji će ostati otvoren i tijekom vikenda za sve zainteresirane.

“Trkačka zajednica je zapravo kao obitelj i vrlo nam je drago što svoju obitelj proširujemo s divnim ljudima iz Dubrovnika”, istaknuo je trkački direktor Big Sur International Marathona Doug Thurston.

Upravo zahvaljujući suradnji na realizaciji Dubrovačkog polumaratona, predstavnici Dubrovnika, Montereya i Du Motiona u srpnju ove godine primili su nagradu organizacije gradova prijatelja Sister Cities International u kategoriji “Inovacije: ekonomski razvoj”, koja prepoznaje izvanredna postignuća i pojedine programe gradova prijatelja kojima se promovira zajedničko poštovanje, razumijevanje i suradnja.

Za više informacija o polumaratonu u zaljevu Monterey, posjetite bigsurhalfmarathon.org, dok za sve informacije o Du Motion – Runners’ Day Dubrovnik posjetite du-motion.com.

- Marketing -

Nema postova za prikaz