SVA MJESTA SU POPUNJENA

Dubrovnik ponovo dočekuje trkače iz 50 zemalja svijeta

Još nas samo nekoliko dana dijeli od petog izdanja Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik, manifestacije koja i ove godine u Dubrovnik dovodi rekreativce iz 50 zemalja svijeta.

 

Zanimanje za ovaj događaj premašio je sva očekivanja, pa je tako tisuću mjesta za Dubrovački polumaraton rasprodano gotovo tri mjeseca prije održavanja, a ubrzo nakon toga i atraktivna Utrka zidinama, za potrebe koje se svjetski poznata gradska znamenitost prazni od turista i ekskluzivno ustupa trkačima. Njih 100 imati će priliku u subotu 27. travnja uživati u jedinstvenom pogledu na grad i okolicu.

Uz tisuću sudionika polumaratona, tisuću trkača istrčat će 28. travnja petkilometarsku stazu humanitarne 5K utrke, koja je također rasprodana prije nekoliko dana, a kompletan prihod ove godine odlazi za potrebe neurorehabilitacije Ante Kolunđije, Du Motion volontera nastradalog lani u prometnoj nesreći.

U subotu 27. travnja održat će se i Dječja utrka, u kojoj sudjeluju dubrovački vrtićarci i osnovnoškolci nižih razreda.

Osim što je ucrtao Dubrovnik na mapu privlačnih destinacija za ljubitelje aktivnog odmora i rekreacije, Du Motion je u kratko vrijeme potaknuo razvoj volontiranja, idealnog za druženje i učenje o organizaciji događaja ove vrste.

Od gotovo 800 ljudi uključenih u organizaciju, skoro 500 čine volonteri iz osnovnih i srednjih škola. Njihov broj raste sa svakim izdanjem manifestacije, a reakcije trkača na njihov angažman su redovito fantastične. Upravo zato s razlogom i nose naziv “Krila Du Motiona”.

U organizaciji sudjeluju i brojne gradske službe, Crveni križ, članovi sportskih i auto klubova te desetak pripadnika HGSS-a koji će pružiti pomoć pri osiguranju staze polumaratona i Utrke zidinama.

Uz volontere, najviše riječi hvale redovito dobiva dubrovačko gostoprimstvo, još jedan od razloga zbog kojeg se brojni sudionici Du Motiona vraćaju svake godine. I ovaj će ih put grad dočekati širokih ruku i otvorenog srca!

Ovo je ujedno i poziv svima koji su u prilici da se pridruže ovom slavlju zdravog načina života, sporta i humanosti te budu dio najinternacionalnije domaće trkačke manifestacije i proslave njene pete obljetnice.

Pridružite se kao navijači i vidimo se na 5. Du Motion Runners’ Days Dubrovnik!

Promo

- Marketing -

Nema postova za prikaz