SVI NA JUG

Dubrovnik u pokretu: stižu trkači sa svih kontinenata

Dubrovnik, 26. travnja 2018. – Oko 2500 trkača istrčat će ovaj vikend na dubrovačke ulice! Gotovo polovica navedenog broja odnosi se na ovogodišnje izdanje Dubrovačkog polumaratona, perjanice manifestacije Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik koja je postavila Dubrovnik na međunarodnu trkačku mapu i zbog koje stižu rekreativci sa svih kontinenata. Ovaj dvodnevni sportsko-turistički događaj i u svojoj četvrtoj godini održavanja potvrđuje se kao najinternacionalniji događaj ove vrste u Hrvatskoj i regiji.

 

“Iznimno smo zadovoljni odazivom trkača, ponovo ih ima sa svih strana svijeta. Pred nama je jedan lijep sportski vikend u Dubrovniku, koji će mnogi sigurno spojiti i s predstojećim Praznikom rada te još koji dan uživati u gradu. To je zapravo i naš krajnji cilj, promovirati samu destinaciju kao idealnu za ovakav aktivni oblik odmora. Osim toga, pred nama je sada zadatak maksimalno se potruditi učiniti njihov boravak ugodnim, da odu s najljepšim mogućim uspomenama,” izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković

 

Pored polumaratona, u nedjelju 29. travnja trči se i humanitarna utrka 5K, koja će imati preko 800 sudionika. Sav prihod ostvaren prodajom trkačkih i navijačkih paketa ove utrke namijenjen je Udruzi za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije. Dan ranije, u subotu 28. travnja na rasporedu su Dječja utrka na Stradunu s djecom predškolskog uzrasta, te iznimno atraktivna, ali i zahtjevna Utrka zidinama.

Kako bi sve na samoj trasi bilo izvedeno na najvišoj mogućoj razini i sudionicima osigurao vrhunski doživljaj, brinut će se čak 600 volontera.

Nezaobilazni dio programa manifestacije je i Du Motion Expo u Lazaretima, gdje se trkači mogu podružiti i podignuti svoje startne pakete. Novina ove godine jest Du Motion Chat, mjesto razmjene iskustava i zanimljivih predavanja, u sklopu kojeg će u subotu u 17 sati moći poslušati izlaganje posebne gošće May El-Khalil, predsjednice i pokretačice Bejrutskog maratona, jednog od najvećih trkačkih događaja na Bliskom Istoku. El Khalil je za svoj rad i promociju sporta kao instrumenta mira višestruko nagrađivana te rado viđena gošća međunarodnih konferencija.

Više informacija potražite na službenoj stranici.

Facebook / Twitter /  Instagram

Kontakt: press@du-motion.com

- Marketing -

Nema postova za prikaz