TREĆI PUT STRADUNOM

DuRun10K – brzi početak nove u Dubrovniku

Prekrasno vrijeme i Stradun pun ljudi dočekali su vrhunske trkače iz 11 zemalja. DuRun10K – novogodišnja utrka na 10 km u Dubrovniku zabilježila je svoje treće i trkački najkvalitetnije izdanje.

 

Kenijski trkač Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo uspio je istrčati dubrovački utrku ispod, za hrvatske pojmove, magične granice od 30 minuta – 29:45. Rezultat je tim vrijedniji, ako se zna da se jedini ravni dijelovi staze trče samo po Stradunu. Za njim je u cilj kao drugoplasirani ušao odlični srednjeprugaš iz Srbije Nemanja Cerovac s rezultatom 31:00, dok je treće mjesto zauzeo Mađar Laszlo Gregor, inače pobjednik 1. DuRun10K. Najbolji hrvatski trkač, na petom mjestu, bio je Danijel Fak iz AK Svetice Zagreb.

Kod djevojaka je prvo mjesto osvojila je proslavljena srpska maratonka Olivera Jevtić koja je ponovo u odličnoj formi i najavljuje izvrsne rezultate u maratonu i polumaratonu. Njezino pobjedničko vrijeme bilo je 34:41, više od minute brže od drugoplasirane Ukrajinke Valentyine Kiliarske. Treće mjesto osvojila je Bojana Bjeljac iz AK Dinamo Zagreb, koja je ujedno bila i najbolje plasirana od hrvatskih trkačica, dok je iza nje, kao četvrta ciljem prošla prošlogodišnja pobjednica Matea Parlov.

Već po tradiciji, prije samog početka utrke zapaljena je baklja mira u organizaciji Peace Runa. Na taj način se iz Dubrovnika, na samu Novu godinu, treću godinu zaredom šalje lijepa poruka mira cijelome svijetu.

Ove godine, osim poruke mira, DuRun10K je i visoko postavio letvicu postignutih rezultata te jakosti konkurencije u utrkama na 10 km u Hrvatskoj!

 

PR članak

- Marketing -

Nema postova za prikaz