PONOSNI!

EP u trčanju na 24 sata – naše heroine: Antonija, Veronika, Adrijana i Paula!

Svi mi imamo neku aktivnost koju volimo “najviše na svijetu”. E sad, zamislite da tu aktivnost radite 24 sata u kontinuitetu, s odlascima na WC i pauzama za jelo i – bez spavanja. Što god voljeli “najviše na svijetu”, nakon 24 sata voljet ćete to malo manje.

 

 

Četiri ultrašice iz Hrvatske trčale su na Europskom prvenstvu u trčanju na 24 sata u rumunjskom Temišvaru i sigurni smo da nisu prestale voljeti trčanje. Svi smo se nadali borbi za ekipnu medalju i odlične pojedinačne plasmane, ali očito nije išlo.

Nemoguće je biti prorok na ultraškim utrkama. Sve iznad maratona (a vrlo često i maraton) u sferi je nepoznatog. Treba se poklopiti mnogo (često nejasnih) stvari da bi netko zabljesnuo i napravio ostvarenje života. Isto tako, nemoguće je dokučiti zašto uz svo iskustvo i odličnu pripremu sportaši i sportašice ponekad odrade “slabiju” utrku. Tako im je valjda pao grah.

To kako doživljavamo neki rezultat, uvijek je uvjetovano našim očekivanjima. Ako njih stavimo na stranu, žene su hrabro otrčale tešku utrku. Najbolji pojedinačni rezultat ostvarila je Antonija Orlić koja je u 24 sata pretrčala 204.74 km. Dugo je vodila u utrci i sve je izgledalo fantastično do zadnje trećine. Na kraju se plasirala na 21. mjesto u ženskoj konkurenciji. Drugi plasman od naših ostvarila je Veronika Jurišić, koja je pretrčala 185.90 km i utrku završila na 37. mjestu. Adrijana Šimić, kojoj je ovo bilo prvo iskustvo trčanja 24 sata potvrdila je očekivanja koja su je opisivala kao izuzetno mentalno stabilnu trkačicu koja se drži plana. Istrčala je 184.68 km, odnosno samo jedan krug od 1200 metara manje od Veronike i utrku završila na 38. mjestu. Paula Vrdoljak istrčala je 177.31 km i plasirala se na 44. mjesto.

U ekipnom plasmanu ženskih reprezentacija Hrvatska je završila na 8. mjestu s pretrčanih 575 km. Prve su bile Poljakinje s pretrčanih 720.5 km, druge trkačice Njemačke 656, a treće Britanke s 645 km.

– Zadnje minute beskonačnog dana. Tonka će imati 205 km, prošla je na polovici 134 km i sad ima prva dva rezultata u svijetu u trčanju na 12 sati; Adrijana je sa 185 km izgurala normu za sljedeća svjetska i europska prvenstva; Veronika od prije ima A-normu (220+), a danas 185, Paula od prije ima B-normu (200+) a danas 177 km. Uglavnom, došli smo po medalju, cure su napale hrabro najbolju svjetsku ultrašicu Bereznowsku i aktualne svjetske prvakinje Poljsku i nisu uspjele! Ali su ih držale u šahu 16 sati! Tko im ima što za zamjeriti? – napisao je na svojem Facebook profilu Dragan Janković, trener reprezentacije.

Onima koji su i dalje razočarani rezultatom, predlažemo da na noge navuku tenisice, istrče van i trče 24 sata. Možda se nakon par sati predomisle. 🙂

 

 

Čestitamo trkačicama i zahvaljujemo ekipi koja ih je pratila i brinula za njih!

 

I informacija za kraj, za one koji možda još ne znaju: Hrvatska je ove godine domaćin Svjetskog prvenstva na 100 km koje će se u rujnu održati u Međimurju, u Svetom Martinu na Muri.

 

Rezultati ženske utrke

Svi rezultati

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz