12,7 km KUTINA - VOLODER

Etiopljanin Erkolo i Slovenka Javornik pobjednici utrke \”Voloderskih jeseni\”

Ovu subotu u poslijepodnevnom terminu građani grada Kutine mogli su prisustvovati velikom događaju za ovako mali grad. Održana je 11. po redu utrka \”Voloderska jesen\” i možemo sa sigurnošću reći da je utrka doživjela veliki napredak. Trčalo se od \”ispred robne kuće\” do centra Volodera u dužini od 12.7 km. Natjecali su se trkači iz nekoliko zemalja – Slovenije, Mađarske, Srbije, Nizozemske, Etiopije i Hrvatske, što je opravdalo status međunarodne utrke.

U muškoj konkurenciji ukupnu pobjedu je odnio glavni favorit utrke, Etiopski trkač Ashenafi Erkolo. Drugi je na cilj stigao Mađar Tamas Nagy, dok je bronca pripala slovenskom reprezentativcu Mitji Krevsu. Prvi trkač iz Hrvatske je došao “tek” peti, najbolji HR maratonac Zoran Žilić. Ova činjenica govori koliko je natjecanje bilo na nivou.

Najznačajnije žensko ime (pobjednica) utrke je definitivno slovenska trkačica Helena Javornik, nekadašnja europska prvakinja u krosu. Druga je na cilj utrčala Mađarka Reka Batai, dok je hrvatska trkačica Marija Vrajić, koja ove godine ima najbolje vrijeme u svijetu u ultramaratonu (100 km) stigla treća.

Poslije utrke je u pučkom domu u Voloderu održana svečana večera, proglašenje pobjednika i bogata tombola. Na proglašenje je došao gradonačelnik Kutine gosp. Davor Žmegač i gospoda iz Turističke zajednice Sisačko – moslavačke županije. Organizatori su od natjecatelja primili velike pohvale i ovime je utrka oživjela iz prošlosti.

 

Rezultati: voloder2011.pdf

Više fotografija

Autor: Nikola Mikulić; foto: Andrej Philipps

Nema postova za prikaz