PROSLAVA ULASKA U EU - TRČANJEM

Europski maraton: Ptuj – VARAŽDIN – Čakovec – Nagykanizsa

Povodom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja 2013. Trkački klub “Marathon 95” iz Varaždina organizira Europski maraton. U simboličnoj utrci u nedjelju 30. lipnja sudjelovat će 28 trkača (prema broju članica Europske unije) iz gradova prijatelja Varaždina i Ptuja te Čakovca i Nagykanizse.

Trkači iz Slovenije i Hrvatske, pojačani ekipom iz Zagreba koju predvodi hrvatska trkačka legenda i rekorder u maratonu i polumaratonu Drago Paripović, krenut će iz Ptuja u 11.30 i proći kroz općine Cestica (oko 14.00), Petrijanec (oko 14.45) i Sračinec (oko 15.15). Trkači iz Međimurja i Mađarske krenut će iz Nagykanizse u 9.30 i proći kroz općine Donji Kraljevec (Sveti Juraj u Trnju oko 13.15) i Mala Subotica (oko 14.00), grad Čakovec (oko 14.45) i općinu Nedelišće (oko 15.15). Oko 16.00 dvije će se skupine susresti kod dravskog mosta u Varaždinu i zajedno trčati Međimurskom, Merlićevom, Ulicom kralja Petra Krešimira IV i Pavlinskom do cilja na Trgu kralja Tomislava. Tako će, nakon više od stotinu kilometara, spojiti četiri grada i tri države.

U ovoj sportskoj manifestaciji sliku Varaždina – grada kulture i sporta – upotpunit će nastup folkloraša i tamburaša Centra tradicijske kulture Varaždin na cilju na Korzu, a za sportske prijatelje iz Slovenije, Mađarske i Međimurja domaćini iz TK „Marathon 95“ pripremaju posjet izložbi svjetske keramike Hrvatskog keramičarskog udruženja Kerameikon te Muzeju anđela.

Pokrovitelj Europskog maratona je predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović, a organizaciju međunarodne utrke povodom ulaska Hrvatske u EU podržala je Delegacija Europske unije u Hrvatskoj. U organizaciji utrke članovima Trkačkog kluba „Marathon 95“ pomažu gradovi Varaždin, Čakovec, Ptuj i Nagykanizsa, općine Sračinec, Petrijanec, Cestica, Nedelišće, Mala Subotica i Donji Kraljevec, Varaždinska i Međimurska županija, Zajednica sportskih udruga grada Varaždina, Atletski klub „Međimurje“ iz Čakovca, Policijska uprava varaždinska, Centar tradicijske kulture Varaždin, Hrvatsko keramičarsko udruženje Kerameikon, Muzej anđela Varaždin i Hotel „Turist“ Varaždin.

Pozivamo vas da podržite trkače uz stazu od Ptuja i Nagykanizse do Varaždina i da nam se pridružite trčeći dio Europskog maratona s nama!

Autor: Nebojša Kalajdžija

Nema postova za prikaz