DOJMOVI NEPODIJELJENI - DOLAZIMO OPET!

[FOTO] 100 milja Istre – utrka preko koje trail trkači znaju za Hrvatsku

Vikend pun dojmova, znoja, napora, nespavanja, sreće… Tako bi većina finišera neke od utrka 100 milja Istre vjerojatno opisala ono što su doživjeli. Mi smo bili “iza scene” fotografirajući i prateći trkačice i trkače, ali i veliku organizaciju utrke i ostali – zadivljeni.

Sama ideja da bi u Hrvatskoj bilo moguće organizirati kvalitetnu utrku na 100 milja je hrabra. No zamisao da će ona u samo nekoliko godina postati brand trail trčanja po kojem će se reći – Hrvatska, zemlja u kojoj se trči 100 milja Istre – e to graniči s ludošću. A upravo se to događa s ovom utrkom. Trail trkači iz cijelog svijeta, koji se broje u milijunima, za Hrvatsku znaju preko ove utrke. A sve je počelo prije tri godine, “iz garaže”, kao eksperiment.

Ljudi iza scene 100 milja ima na stotine – od sudaca, volontera na okrepama, postavljača staze, medicinskog osoblja… pa sve do dvojca iz čijih glava je sve krenulo – karizmatičnog Alena Paliske, direktora utrke i Marka Gregurića, čovjeka za marketing i puno drugih stvari.

Teško je uopće zamisliti što je sve potrebno da bi se utrka ovakvog ranga održala na kvalitetnoj razini. Za mnogo toga što čini organizaciju na visokom nivou novac nije dovoljan – potreban je velik entuzijazam, ljubav i vrlo često je nužno izaći iz zone očekivanog – i dati još više. Sve to su svi uključeni u organizaiju ove utrke pružili – i to je ono što natjecatelji prepoznaju i zbog čega će se rado vratiti.

Istra je posebna po mnogočemu – prije svega po ljudima koji su spremni uočiti svjetske trendove, koji znaju prepoznati svoje mogućnosti, potencijale, ali i slabosti – sve ovo je potrebno za napredak, a on je na 100 milja Istre vidljiv iz godine u godinu. Utrka 100 milja Istre debelim se slovima upisala na kartu najvećih svjetskih trail utrka, and it’s here to stay.

Utrka 100 milja Istre debelim se slovima upisala na kartu najvećih svjetskih trail utrka, and it’s here to stay. I zato, zabilježite travanj iduće godine za trčanje neke od utrka na 100 milja Istre.

Web stranica 100 milja Istre

Foto: 3sporta.com 20160415-15_59_39-IMG_0460 Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com

Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com

Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com Foto: 3sporta.com

Tekst: 3sporta (ZM), foto: 3sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz