KROS LIGA GLOBETKA 2014 - 3. KOLO

[FOTO] 109 trkačica i trkača u Globetki

Vjetrovito i hladno vrijeme s tamnim oblacima koji su se nadvili nad sjeverozapadnim dijelom Čakovca i ozbiljno prijetili kišom nisu spriječili da se na startu 3. kola Kros lige Globetka ponovo pojavi preko sto trkačica i trkača.

Točnije njih 109 je trčalo stazama Globetke, od čega njih 68 na stazi duljine 7,8 km te 41 na kraćoj od 3,6 km. Pobjedu na duljoj stazi po drugi puta je odnio Igor Goričanec iz Svete Marije u muškoj te Valentina Županić u ženskoj konkurenciji. Na kraćoj stazi u muškoj konkurenciji je pobijedio Tadej Pajtler iz Svetog Urbana, dok je u ženskoj najbrža bila Lucija Horvat iz Malog Mihaljevca. 

UKUPAN POREDAK

Nakon održanog trećeg kola naziru se i ozbiljni kandidati za plasman među najbolje  u ukupnom poretku, a u ovom trenutku temeljem sakupljenih bodova na stazi 3,6 km kod žena vodi Ivanka Horvat ispred Karmenke Huzjak i Daniele Škrobar, dok  je kod muškaraca vodeći Tadej Pajtler ispred Zvonka Horvatića i Gorana Kočiša. Na stazi 7,8 km u vodstvu je kod žena Ana Pavčec-Kregar ispred Božice Horvat i Danijele Krobot, a u muškoj Marijan Huzjak vodi ispred Tihomira Cenka i Marija Horvata. Borba za pobjedu u ukupnom poretku vodit će se sve do zadnjeg, osmog kola jer treba podsjetiti da se boduje šest najboljih kola, dok se za sedam ili osam kola ostvaruju bonusi koji će najredovitijima “pojačati” sakupljene bodove. Bodovi će se osim u apsolutnoj sakupljati i u sedam starosnih kategorija što će mnogima širom otvoriti vrata za plasman među najbolje u ukupnom poretku.

Iduće 4. kolo Kros lige  Globetka održat će se u utorak 13. svibnja s početkom u 19 sati. Do tada AK Međimurje poziva sve zainteresirane na trkački trening utorkom od 18 h, a od natjecanja koja će se održati do tog vremena izdvajamo Proljetni kros za učenike srednjih i osnovnih škola u subotu 19.4. s početkom u 11 sati, Ormoški mali maraton koji će se održat istoga dana s početkom u 10 sati, 2. gorčenski (polu)maraton održati će se 1. svibnja u Goričanu s početkom u 10 sati, te po prvi puta Kros-utrka “Srcem gornjeg Međimurja” u Frkanovcu 10. svibnja u 18 sati. Za AK Međimurje i Grad Čakovec glavni trkački događaj bit će 8. utrka Grada Čakovca koja će se održati u srijedu 28. svibnja s početkom u 18 sati.

Vrijedni organizatori svih navedenih događaja pozivaju građane da se odazovu u što većem broju te da budu dio događaja koji promiču zdrav život bez stresa i omogućavaju sklapanje poznanstava i prijateljstava

Stoga – trčimo zajedno, trčimo što više!

Kros Liga Globetka 2014 – Rezultati 3.kolo.pdf

Kros liga Globetka 2014 – Ukupan poredak nakon 3. kola.pdf

 

 

Autor: Mario Dobša

Nema postova za prikaz