NA SLEME, NA SLEME...

[FOTO] 16. GARMIN Sljemenski maraton – pobjeda Veronike Jurišić!

U nedjelju je na vrhu zagrebačke gore bilo veselo i emotivno. Održan je 16. GARMIN Sljemenski maraton, jedna od najtežih maratonskih utrka u Hrvatskoj, a obilježila ga je druga u povijesti apsolutna pobjeda trkačice – Veronike Jurišić.

Start i cilj ispod TV tornja na Sljemenu, prvo 7 km nizbrdo, pa isto toliko uzbrdo – to je ukratko trasa “sljemenskog kruga” od 14 km. Najduža varijanta nedjeljne utrke sastojala se od tri takva kruga, mogli su se trčati solo ili u jednoj od mnogobrojnih štafeta koje su izmjene imale u startno-ciljnom prostoru. Rutinirani organizatori iz AK Sljeme opet su priremili pravu feštu na cilju, a staza je bila izvrsno označena i s brojnim okrepama.

Maratonska utrka u tri kruga zanimljiva je i po tome što gledatelji u cilju mogu pratiti “razvoj situacije”. Tako je bilo i ovaj put, nakon dva istrčana kruga vodeći su još bili muškarci, ali u trećem ih je pretekla Veronika Jurišić i na kraju prva prošla ciljem s vremenom 3:29:31 h. Od muškaraca prvi je bio Nikica Smolić (3:36:00 h), drugi Saša Antić (3:41:57 h), a treći Nikola Horvat (3:43:17 h). Kod žena drugo i treće mjesto zauzele su Paula Vrdoljak (4:09:13 h) i Katica Rumbočić (4:17:16 h).

Oni koji su se osjećali manje spremni mogli su trčati jedan sljemenski krug od 14 km gdje su najbrži bili Ante Živković, Marko Gorički i Ivan Murat kod muškaraca te Ana Gudalović, Sanja Begović Geceg i Katarina Pohlod kod žena. Trčana je i utrka na 4 km, mali sljemenski krug gdje su najbrži bili Ivan Jakop, Marko Čaić i Karlo Vuk te Gabrijela Bubanko, Mihaela Bubanko i Nirvana Sesvećan.

Ukupno je maraton završilo 90 maratonki i maratonaca, jedan veliki krug 233 muškaraca i 118 žena (solo ili u sklopu štafete), a na malom krugu bilo je 19 trkačica i trkača.

Rezultati na službenoj stranici utrke


 


 


 


 

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz