REKORDAN BROJ SUDIONIKA ZA JUBILEJ

[FOTO] 20. Varaždinski polumaraton – najbrojniji do sad

Dvadeseto jubilarno izdanje Varaždinskog polumaratona razveselilo je organizatore iz TK Marathon 95 brojem sudionika – ciljem je prošlo čak 393 na polumaratonu i 79 na utrci na 5 km, a održane su i utrke za mlađe kategorije na tartanu stadiona Sloboda.

No, ono što nitko nije očekivao, bilo je teško, sparno i vruće vrijeme. Sunce koje nam je svima toliko nedostajalo ovog ljeta, zagrijalo je varaždinski asfalt, a temperatura u hladu dosegnula je čak 26 stupnjeva i time mnogima zadala velike probleme na prvom polumaratonu jesenskog dijela sezone dugoprogaških utrka.

Od ukupno 95 trkačica koje su završile polumaratonsku utrku najbrža je bila naša najbolja maratonka Lisa Christina Nemec, AK Svetice, s vremenom 1:22:56 h, za njom klupska kolegica Nikolina Stepan 1:23:05 h, te treća Veronika Jurišić, AK Sljeme – 1:24:07 h.

Od 298 polumaratonaca najbrže je utrku završio u 1:11:43 h Antun Rudolf Pavelić član AK Agram, zatim Goran Grdenić član istog kluba – 1:14:34 h i Dražen Dinjar AK Rudolf Perešin rezultatom 1:16:15 h.

U Varaždinu se trčalo i za ekipni naslov prvaka Hrvatske u polumaratonu. Kod trkača, od ukupno 58 ekipa prvo je mjesto osvojio AK Agram u sastavu Pavelić, Murić, Grdenić, drugo AK Svetice – Balaško, Dujmović, Kalaš, te AK Rudolf Perešin – Dinjar, Grabrovečki, Mucak.

Kod trkačica prve od 19 ekipa bile su u kombinaciji Nemec, Tomaš, Stepan, članice AK Svetice, zatim AK Maksimir u sastavu Vrajić, Urban, Vešligaj i treće AK Sljeme – Jurišić, Nikolesić, Orlić.

Osim polumaratona trčala se i utrka građana na 5 kilometara koju je završilo 79 trkača i trkačica, a najbrži su bili Tomislav Kukec, član AK Dinamo – Zrinjevac iz Zagreba – 16:46 min, i Doroteja Santi, članica AK Slatina – 20:38 min. Također, održane su i dvije utrke za djecu od 400 i 800 metara.

Spomenimo da je i 20. Varaždinski polumaraton istrčao Danijel Mihalić član kluba organizatora, kao jedini natjecatelj koji je nastupio na svih 20 dosadašnjih utrka.

 

Rezultati

 

 

Stadionske utrke:


 


 

Starti i prvi kilometri:


 


 

Cilj 5 km:


 


 

Polumaraton:


 


 

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz