ZAGORSKI MT EVEREST

[FOTO] 200 trkačica i trkača trčalo 24 sata na Ivančicu

Nakon 24 sata gladijatorske borbe natjecatelja s planinom, jučer u 19 sati završila je utrka 24 sata Ivančice. Pobjednici su bili očekivani, vrhunski svestrani sportaši braća Meštrić iz Novog Marofa. Matija i Josip Meštrić od petka u 19 sati, kada je bio start ove utrke, do subote u 19 sati ukupno su se 16 puta popeli i sišli s vrha Ivanščice.  Prošle godine to im je poslo za rukom 13 puta, a  ove su godine i postavili novi rekord utrke. Treće mjesto u ukupnom poretku zauzeo je Nino Vinković, član kluba SRD 315 Sjeverozapad, koji se na Ivančicu popeo i s nje sišao ukupno 14 puta.

Ružica Pahor obranila je pobjedu na ovoj utrci iz 2019.godine, kada je bilo prvo izdanje, popevši se na vrh ukupno 12 puta. Kristina Pintarić i Marija Vugrinec zauzele su mjesto do Ivančice na postolju popevši se na Ivanščicu 10 puta.

„Format utrke pokazao se kao pravi pogodak još 2019.godine kada je kod natjecatelja pobudio veliko zanimanje. Tada su se na startu utrke našli i ljudi koje inače nismo viđali po utrkama. I planinari. Svima njima poseban je izazov bio vidjeti granicu svoje izdržljivosti. Jer svatko od nas se popeo na vrh Ivanščice. Jednom u danu. Neki možda i dva puta. Ali penjati se 24 sata na vrh bilo je tada nešto novo.“ prisjećaju se u klubu i dodaju „Prošle godine, godine kada zbog koronavirusa nisu održavane utrke, utrka 24 sata Ivanščice nije se održala. Zato smo svi s nestrpljenjem pratili ovogodišnju situaciju. Klub je odlučio, zbog velikog interesa ljudi, postaviti datum utrke i krenuti s organizacijom. Kada je bilo jasno da će epidemiološke mjere dozvoliti održavanje utrke, 200 slobodnih mjesta vrlo brzo je zauzeto. Mnogobrojni pozivi natjecatelja kojima, na žalost, nismo mogli dozvoliti start utrke radi ograničenog broja natjecatelja, daju naslutiti da se na startu u petak moglo naći i duplo više natjecatelja.“

Organizacija ove utrke ne bi prošla bez mnogobrojnih volontera iz kluba SRD 315 Sjeverozapad i njihovih prijatelja koji su kroz dan i noć pomagali natjecateljima, ne samo oko hrane i vode. Za izdržati ovakve napore kakve su prolazili natjecatelji u ovih 24 sata važno bilo, osim fizičke i psihičke pripremljenosti, i bodrenje. Neki volonteri su se potrudili pa posebno uredili okrijepnu točku na vrhu i zabavljali natjecatelje u dolasku na vrh. Blue Oyster Bič krčma bilo je mjesto na koje ste se željeli vratiti 😊

Pravo sportsko ozračje vladalo je u petak i subotu na Ivančici, a najviše natjecatelja išlo je stazom Konj. Iako, koncept utrke je takav da se staza kojom se dođe do vrha Ivanščice mogla birati.

Organizacija ovakve utrke teško bi bila moguća bez sponzora, te im se ovim putem klub SRD 315 Sjeverozapad posebno zahvaljuje. To su: Bim sport, Red Bull, Mandra, Bauerfeind, Lepi dečki, Marlex, Bomark ambalaža, AC Group, Transport Zlatko Mišak, Automobil Lončar, Mobilisis, Trgovina Beciklin, Dječji vrtić Iskrica, Hidra, Karlsberg, Dida Božo, Dukat i Knauf insulation. Posebno hvala i HGSS-u koji je pazio na sigurnost natjecatelja.

Iz kluba SRD 315 Sjeverozapad najavljuju skoru 2. Humanitarnu utrku anđela, kojoj su suorganizator, a koja će se održati 9. svibnja. A za sve one željne trail trčanja s pripremama su već krenuli za, sada već tradicionalan, Ravna gora tral.

Video: https://www.facebook.com/315sjeverozapad/videos/3572575276175406

Galerija fotografija: https://www.facebook.com/media/set?vanity=315sjeverozapad&set=a.4209420122470311

- Marketing -

Nema postova za prikaz