UTRKA GRAĐANA

[FOTO] 22. ZAGREB MARATON – 5 km

Jučer je u Zagrebu održan 22. Zagreb maraton, najveća utrka dugoprugaškog trčanja u Hrvatskoj. Kako je to već uobičajeno, najviše rekreativaca, ali i ozbiljnih sportaša, okupilo se na utrci na 5 km koja je s Trga bana Jelačića krenula nekoliko minuta poslije 10 sati.

Nastupilo je oko 7.000 trkačica i trkača, većinom učenika osnovnih i srednjih škola. Među njima su bili i neki od naših najboljih atletičarki i atletičara na srednjim prugama. Tako je u ženskoj konkurenciji slavila Matea Matošević, državna prvakinja na srednjim i dugim prugama. S vremenom 16:33 min, ostvarila je novi osobni rekord na 5 km na cesti.

Pratila sam Kenijku i onda sam zadnji kilometar pojačala tempo i stigla do prvog mjesta. Jedan od motiva za moj nastup na ovoj utrci je i novčana nagrada, ali 5 km je više moja disciplina od polumaratona, što je i glavni razlog za sudjelovanje na ovoj utrci. – izjavila je Matea Matošević nakon prolaska kroz cilj.

Iza Mateje Matošević ciljem je prošla Christine Chepkemei iz Kenije, a treća je bila Matea Parlov.

U muškoj konkurenciji najbrži je bio Dino Bošnjak koji iz nastupa u nastup potvrđuje visoku kvalitetu. Ovaj put za pobjedu mu je trebalo 15:05 minuta, što daje tempo od 3:01 min/km. Iza njega je, s zaostatkom od 23 sekunde, prošao Goran Grdenić, a treći je bio Ivan Malić.

Valja pohvaliti odluku organizatora da natjecatelje na 5 km nagradi ozbiljnim novčanim nagradama, a one su u ovom slučaju otišle uglavnom našim trkačicama i trkačima.

Rezultati ukupno

Rezultati po spolu

 


 


 

Autor: 3sporta / foto: Suzana Varadin Kalajdžija, Jelica Oršolić, Marko Duspara

Nema postova za prikaz