A MEDVJEDA NI ZA LIJEK :)

FOTO 27. Plitvički maraton s preko 1.800 sudionika

U subotu je održan 27. Plitvički maraton, glavni trkački događaj prve polovine godine u Hrvatskoj. Ovo je izdanje utrke bilo posebno po nekoliko pokazatelja – rekordan broj natjecatelja, utrka je bila Prvenstvo Hrvatske u maratonu, na utrci na 5 km dominirale su žene…

 Neponovljiv ambijent Plitvičkih jezera najveća je prednost ove utrke koja iz godine u godinu privlači sve više trkačica i trkača. Organizacija utrke je bila standardna, bez osobitih pomaka ka puno boljem, ali i bez gubitka kvalitete.

Održane su tri utrke, ona na 5 km bila je posebna jer osim velikog broja sudionika, na njoj su u brojčanom smislu dominirale žene. Sjajno je bilo vidjeti toliki broj trkačica (a moramo priznati da je njih i ugodnije fotografirati Smile. Kao i uvijek na ovoj se utrci moglo trčati hodati, voziti dječja kolica s malim putnicima u njima, voditi kućne ljubimce…

S 15 minuta zakašnjenja (zbog opravdanih tehničkih razloga) u 9:45 h startale su zajedno dvije utrke – 16 km i maraton (42.195 m). Trase utrka vode kroz nacionalni park i trkači koji nisu osobito brzi imaju vremena razgledati park iz jedne potpuno druge dimenzije. Upravo to privlači brojne trkače da se ovoj utrci vraćaju iz godine u godinu.

Najbolje rezultate u maratonu u muškoj konkurenciji ostvarili su Mađari – Tamás Tóth (2:33:53 h) i Tamás Nagy (2:34:37 h) te prošlogodišnji pobjednik Etiopljanin Erkolo Ashenafi (2:34:37 h). Kod žena je najbrža bila naša Marija Vrajić (2:56:30 h) ispred Mađarke Reke Batai (2:58:47 h) i Nikoline Šustić koja je ciljem prošla treća s vremenom 3:02:48.

Evo što je nakon utrke izjavila Marija Vrajić za sportnet.hr: “Zbog konfiguracije terena radi se o zahtjevnoj trci. Vremenski uvjeti su bili odlični. Zadovoljna sam utrkom, trčala sam mekano i bila sam prilično opuštena iako u pravilu ne volim trčati brdske trke.” Mi možemo samo dodati da ostvareno vrijeme na ovoj stazi dokazuje da je Marija Vrajić u sjajnoj formi.

Utrka je bila i Prvenstvo Hrvatske u maratonu, a novi prvak države je Goran Murić (AK Agram Zagreb) koji je zahtjevnu stazu Plitvica istrčao za 2:45.43 h. Drugo mjesto osvojio je Drago Paripović (AK Žumberak), a  treći je ciljem prošao Milorad Vojvodić (AK Sljeme). Evo što je za sportnet.hr nakon utrke izjavio Goran Murić: “Od početka sam znao da će mi najveći konkurent biti Drago kojeg izuzetno cijenim kao trkača i kao čovjeka. No trčao sam svoju utrku ne gledajući druge i to me na kraju dovelo do pobjede.”

Kod žena je prvakinja Hrvatske Marija Vrajić, druga je Nikolina Šustić a treća Ingrid Nikolesić.

Kod opisa portala 3sporta.com obično pišemo da je 3sporta.com “mjesto gdje su svi pobjednici“. Ljudi trče iz različitih razloga, neki zbog zdravlja, mršavljenja, neki za novac, slavu, dokazivanje… Nama nije važno zašto trče, za nas su svi, a osobito oni koji su pretrčali maraton – POBJEDNICI! Zato ste na fotkama Smile

Rezultati (stranica Plitvičkog maratona)

 

Galerija s utrke na 5 km:


 


 

Galerija s maratona i utrke na 16 km:


 


 

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz