TEŠKO ALI PREDIVNO

[FOTO] 33. Plitvički maraton – Plitvička jezera osvojila srca trkača!

U prekrasnoj prirodi Nacionalnog parka Plitvička jezera održan je 33. Plitvički maraton. Najljepša, a vjerojatno i najteža domaća cestovna utrka, bila je domaćin pojedinačnom i ekipnom Prvenstvu Hrvatske u maratonu, a cijeli je vikend bio pun aktivnosti za trkače.

 

 

Na svim je utrkama bilo više od 2.000 trkačica i trkača iz cijeloga svijeta – iz Rumunjske, Njemačke, Mađarske, Španjolske, Kenije, Italije, Švicarske, Velike Britanije, Danske, Hong Konga, Japana, Norveške, Portugala, s Novog Zelanda… Već od petka ujutro za sve je bio otvoren Maraton EXPO.

 

>> NAPRAVI OSOBNI FOTO ALBUM S UTRKE PREKO RACEMOMENT SUSTAVA

>> NAPRAVI OSOBNI FOTO ALBUM S UTRKE 5 KM

 

Subotnja događanja

 

Prva je na rasporedu bila subotnja utrka na pet kilometara. U muškoj je konkurenciji pobjedu odnio Ante Živković (16:53), drugo mjesto pripalo je Iliji Milenkoviću iz Srbije (17:21), a treće Tomislavu Kopaču (17:27). Kod žena je pobijedila Radmila Maksimović (20:34), druga je bila Maja Urban (20:57) i treća Silvia Šimunović (21:46).

Nakon petice su uslijedile dječje utrke na kojima su snage odmjerili klinci i klinceze svih uzrasta, a zabavnu subotu okrunio je koncert grupe TBF.

 

U nedjelju na Plitvicama

 

Polumaraton i maraton startali su u nedjelju u 9 ujutro. Već rano ujutro bilo je vruće i sparno pa je to malo otežalo ionako zahtjevnu stazu, a maratonce i štafetare opralo je i nekoliko kratkih pljusakova.

Na polumaratonu je pobjedio Mađar Lajos Berec s 1:14:14, a samo 9 sekundi nakon njega ciljem je prošao drugoplasirani Tamás Nagy. Treće mjesto osvojio je naš Goran Grdenić s 1:16:49.

U ženskoj je utrci slavila Nikolina Stepan s 1:26:22, druga je bila Tanja Samardžić s 1:29:35, a treća Zita Kovacs iz Mađarske s 1:32:47.

Maratonska su postolja podijelile Kenija i Hrvatska. Tako je prvi bio Kenijac Hosea Kiplagat Tuei s 2:36:57, drugi njegov sunarodnjak Moses Kipruto Kibire s 2:41:49, a treći naš Milorad Vojvodić s 2:48:55.

U ženskoj je konkurenciji slavila Matea Matošević Hačić s 2:55:26, druga je bila Kenijka Hellen Jepkosgei Kimutai s 2:58:56, a treće mjesto pripalo je Nikolini Šustić Stanković s 2:59:34.

Maraton se mogao trčati i kao štafeta – u toj je konkurenciji slavila ekipa Neretvani.

 

Prvenstvo Hrvatske u maratonu

 

Na teškoj maratonskoj stazi borilo se i za naslove prvaka države. Osvajači su sljedeći:

ŽENE ŽENE EKIPNO
1. Matea Matošević Hačić (2:55) 1. AK Sljeme
2. Nikolina Šustić Stanković (2:59) 2. AK Dubrovnik
3. Marija Vrajić (3:05) 3. AK Maksimir

      

 

MUŠKARCI MUŠKARCI EKIPNO
1. Milorad Vojvodić (2:48) 1. AK Sljeme
2. Goran Murić (2:55) 2. AK Forca
3. Dejan Radanac (2:58) 3. AK Dubrovnik

 

Vrlo uspješni organizator  Plitvičkog maratona već nekoliko godina je Atletski klub Maraton 2000 Karlovac, a partner i glavni pokrovitelj je naravno Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera.

Uz njih, utrku su sponzorstvom podržali: FORD, Intersport, Coca Cola, Samsung, Ožujsko pivo, Electrolux, GRAWE, Dukat, Natural Wealth, GARMIN, Hrvatski atletski savez, Pekara Tušak, TZ općine Plitvička Jezera, Komunalac d.o.o., Općina Plitvička Jezera. Medijski partneri su i ove godine 3sporta.com, Sportske novosi, Lika Online i HRT Radio drugi program.

 

Čestitamo svim trkačima i trkačicama te novopečenim državnim prvacima, a organizatorima pohvale za odličan trkački vikend!

 

REZULTATI SVIH UTRKA NA utrka.com

 

 

FOTO ALBUM MARATON/POLUMARATON 1/3

FOTO ALBUM MARATON/POLUMARATON 2/3 

FOTO ALBUM MARATON/POLUMARATON 3/3

FOTO ALBUM UTRKE NA 5 KM

 

 

Tekst/foto: 3sporta.com

 

Nema postova za prikaz