VRANSKO JEZERO, VELEBIT I MORE

[FOTO] dm PAKOŠTANE TRAIL– bila je to SLATKO-SLANA AVANTURA

Slikovite staze Pakoštana i okolice na jedinstvenom prostoru između Vranskog jezera i mora i savršeno vrijeme posljednjeg ožujskog vikenda, oduševili su dvjestotinjak sudionika drugog izdanja dm Pakoštane trail utrke.

 

Dvije staze, Slatka u dužini od 11 km i Slana od 24 km, na najbolji su način prezentirale raznolikost i ljepotu pakoštanskoga kraja i ponudile sudionicima pravu raznolikost trkačkog iskustva: od utabanih zemljanih staza, obalnih puteljaka, mekanih šumskih puteva do kratkog, ali izazovnog krševitog grebena Čelinke. Sudionici utrke imali su čast i prigodu biti i prvi posjetitelji nove planinarske staze, koja prolazi ovim najatraktivnijim i najzahtjevnijim dijelom utrke, otkrivajući veličanstvene poglede na Vransko jezero i Velebit s jedne te more i otoke s druge strane.

 “Trasa utrke velikim dijelom koristi mrežu pješačkih staza, uređenih i označenih u sklopu projekta Slatko-slana avantura, kojim želimo povezati i posjetiteljima predstaviti vrhunske prirodne i kulturne atrakcije u jedinstvenu doživljajnu cjelinu”, izjavila je direktorica Turističke zajednice ne Pakoštane, Danijela Vulin, ponosna na ovogodišnji odaziv na utrku i novu planinarsku stazu koja će obogatiti turističku ponudu novim zanimljivim sadržajem.

Među dvjestotinjak sudionika, na utrku se prijavio i Argentinac Juan Pablo Villa, koji je bio oduševljen ovim trkačkim iskustvom. “Kada se s grebena ukazao pogled na veličanstveni pejzaž, ostao sam bez daha. Samo sam stajao i gledao i jedva sam se natjerao nastaviti trčati dalje”, zadovoljno je objašnjavao na cilju.

Uz dvije ozbiljne trail trkačke kategorije, najviše je simpatija izazvala najslađa utrka u programu, dm Mali trk, u kojoj je pedesetak djevojčica i dječaka vrtićke i školske dobi protrčalo ulicama stare pakoštanske gradske jezgre.

“U dm-u uvijek rado ulažemo u sportske događaje koji promoviraju aktivan način života i potiču građane na dobre odluke, a pogotovo kada se uključe i  mališani čije se zdrave navike formiraju upravo u djetinjstvu.  Utrka dm Pakoštane trail, u sklopu koje se održava i dječja utrka dm Mali trk, jedinstven je događaj koji spaja aktivan način života, uživanje u prirodnim ljepotama i bogatoj kulturnoj baštini. Zato pozivam sve strastvene trkače, ali i roditelje budućih maratonaca da nam se i u budućnosti pridruže u ovoj slatko slanoj avanturi i dožive nezaboravno iskustvo trčeći i družeći se kroz prelijepi pakoštanski kraj”, rekla je Tamara Vidović, područna menadžerica dm-a.

Gostoljubivi organizatori pobrinuli su se da dm Pakoštane trail bude više od utrke, pa su tako za sudionike osim Slatko-slane avanture i Slatko-slane spize nakon utrke organizirali koncert, a u nedjelju se druženje nastavilo Slatko-slanom kulturnom turom – posjetom otoku Vrgadi, neotkrivenom biseru pakoštanskog arhipelaga.

Rezultati:

Slatka utrka 11km

Trkači

 1. Ante Špaleta 52’59
 2. Ivan Rožić 53’07
 3. Mate Maksan 53’21

Trkačice

 1. Marina Jurjević 1h05’43
 2. Laura Barešić 1h05’54
 3. Božena Tokić 1h09’23

Slana utrka 24 km

Trkači

 1. Eugen Zorić 1h57’06
 2. Nenad Ostojić 2h02’39
 3. Vedran Barešić 2h19’39

Trkačice

 1. Željana Barač 2h26’50
 2. Rita Biliš 2h29’58
 3. Jelena Gugić Boko 2h31’08

Više informacija na www.pakostanetrail.com

PR članak
Foto: Jakov Djindjic / Boris Kačan

Nema postova za prikaz