KIŠA OSVJEŽAVALA TRKAČE

FOTO Drugi Adria advent maraton obilježila kiša

Drugi izdanje Adria advent maratona održano je u nedjelju u Crikvenici u organizaciji DMC Via Mea Travel Crikvenica i Meisterchip.de. Trčao se maraton, polumaraton i utrka građana.

Nedjeljno jutro prijetilo je kišom koja je i počela padati gotovo u trenutku starta maratona. Prognoze vremena nekoliko dana prije utrke najavljivale su čak i snijeg i buru, no to se pokazalo netočnim. Padala je kiša, promjenjive jakosti, a vjetar je bio slab. Upravo zbog najave lošeg vremena dosta je trkačica i trkača odustalo od dolaska u zadnji tren. No oni koji su trčali nisu požalili. Nakon prvog privikavanja na ovakve vremenske uvjete čovjek se navikne i sve dok se kreće nema problema s hladnoćom.

Maraton je istrčalo ukupno 95 trkačica i trkača. U muškoj konkurenciji najbrži su bili Mađari Thomas Olah (2:31:39) i Daniel Ferge (2:34:05) i Etiopljanin s mađarskom adresom  Erkolo Ashenafi (2:36:29). Od naših trkača najbrži je bio Dragan Kopecki iz A.K. Maksimus Poreč (2:47:20).

Kod žena slična situacija, prva Mađarica Katalin Farkas (2:53:51), druga Agnes Kiss (2:54:39) iz Njemačke, a treća naša Marija Vrajić (3:06:44).

Polumaraton je po običaju bio masovniji – ovu je utrku završilo 296 trkačica i trkača. U muškoj konkurenciji opet najbrži Mađari – Laszlo Toth i Tamas Nagy, a naš Petar Delaš je bio treći. Kod žena je pobijedila  Mađarica Tunde Szabo ispred Slovenki Zale Praprotnik i Mojce Kermavnar.

Na utrci građana na 5 km dominirali su domaći natjecatelji – pobijedio je Matko Mrakovčić, drugi je bio Stjepan Čošić a treći Marino Košuljandić. Kod žena najbrže su bile Martina Kolovrat, Lucija Petrović i Manja Kavčič.

Bilo je ovo uspješno izdanje zadnjeg maratona 2012. godine.

Rezultati

 


 


Autor: 3sporta / foto: Mario Dobša

Nema postova za prikaz