BRZO PREKO KRKE

[FOTO] Drugi Krka polumaraton – najbrži ispod 70 minuta!

Jučer je na prostoru sjevernog dijela Nacionalnog parka Krka održano drugo izdanje Krka polumaratona. Utrka je privukla najviše trkačica i trkača iz Hrvatske, BiH i Slovenije, ali bilo je i onih koji su “potegnuli” i iz daleke Australije, iz Irske, Norveške. Pobijedili su naravno – Kenijci.

 

Bio je to ugodan dan za trčanje, oblačan s povremeno snažnijim vjetrom, ali nikakvi ekstremni uvjeti nisu ometali trkačice i trkače na stazi. Sve je počelo u blizini Eko kampusa Puljane, koji je pred dovršetkom pa je start bio izmaknut od prošlogodišnjeg. U 10 su startali polumaratonci i polumaratonke, a u 10:10 trkačice i trkači Fun Run utrke na 5 kilometara.

Staza utrke vodi rijetko naseljenim prostorom, uglavnom je ravna do 17. kilometra kada počinje spust u kanjon Krke pored Brljanskog jezera. Nakon toga, slijedi uspon iz kanjona koji je svima najteži dio staze. Kada savladaju uspon, trkačice i trkači trebaju istrčati još par kilometara do cilja, koji je i ove godine bio u Burnumu, amfiteatru vojnog kampa iz Rimskog doba.

Polumaratonsku dionicu najbrže su istrčali Kenijci, Hosea Kiplagat Tuei (1:09:19) i Moses Kipruto Kibire (1:09:28), a najbrži hrvatski trkači bio je Goran Grdenić (1:13:03) na trećem mjestu. Raspored u ženskoj konkurenciji je bio sličan, pobijedila je Kenijka Hellen Jepkogei Kimutai (1:20:09), druga je bila Mađarica Tünde Szabó (1:20:44), a na trećoj poziciji ciljem je prošla naša neumorna Marija Vrajić (1:27:00).

Održana je i Fun Run utrka na pet kilometara, a najbrži su bili Igor Vuković i Aleksandra Roljić. Održane su i utrke za djecu, koje su upotpunile ovaj lijep dan u NP Krka.

Na kraju, treba pohvaliti odličnu organizaciju utrke Atletskog kluba Maraton 2000 Karlovac i Atletskog kluba Šibenik i veliku podršku uprave i svih djelatnika Nacionalnog parka Krka. Nije nedostajalo ničeg, od odličnog startnog paketa, besprijekorne organizacije na stazi, do lijepe finišerske medalje od benkovačkog kamena. Sve ovo poziv je svima da dođu na treće izdanje utrke 2020. godine.

Krka polumaraton u sustavu je utrke Adria Running Tour, a svi koji su trčali jučer na Krki ulaze u bubanj za glavnu nagradu serijala – automobil Ford Fiesta na 5 godina!

REZULTATI

VELIKA FOTO GALERIJA

PREUZIMANJE OSOBNIH FOTO ALBUMA PREKO RACEMOMENT SUSTAVA


Prve fotografije:

Nema postova za prikaz