DUBROVNIK TRČI

[FOTO] DuRun10K 2016 – novogodišnja utrka u Dubrovniku osvojila kvalitetom i prekrasnim ambijentom!

Trenutno najbolji hrvatski dugoprugaš Dino Bošnjak (AK Velika Gorica) s pobjedom i novim rekordom staze na najbolji način je najavio novu trkačku godinu, uz sve i olimpijsku. Kao i prošle godine, po prekrasnom sunčanom vremenu, na Stradunu se okupilo više od stotinu trkača iz deset država. Nakon što su trkači iz međunarodne skupine Peace Run ponovo prvu baklju mira u Novoj godini zapalili u Dubrovniku utrka je startala u 14 sati.

Iznimno jaka internacionalna konkurencija i kod muškaraca i kod djevojaka davala je posebnu draž utrci te je prepun Stradun svjedočio vrhunskoj izvedbi Dine Bošnjaka u muškoj konkurenciji koji je slavio s vremenom 31:19 na vrlo teškoj stazi ostavivši iza sebe za punu minutu prošlogodišnjeg pobjednika, mađarskog trkača Laszla Gregora. Treće mjesto osvojio je odlični srpski dugoprugaš Saša Stolić zaostavši samo 6 sekundi za Gregorom.

Kod djevojaka su prva tri mjesta osvojile hrvatske trkačice – Matea Parlov (AK Dinamo Zagreb), Matea Matošević (AK Agram Zagreb) i Marija Vrajić (AK Maksimir Zagreb). Njih tri odvojile su se od ostale konkurencije već tijekom prvog kruga, ali im se sve do sam kraj uporno pokušavala priključiti odlična mađarska trkačica, olimpijka Zita Kascer. Tijekom drugog kruga odvojila se Matea Parlov i s rezultatom 36:33 pobijedila ispred još dvije olimpijke, prošlogodišnje pobjednice Matee Matošević i Marije Vrajić koje su ušle s dvadesetak sekudni zaostatka.

Kao i prošle godine, posebno su nagrađeni najbolji Dubrovčan i Dubrovčanka – ovoga puta bolji od svojih sugrađana bili su Ante Živković i Made Žeravica.

Drugo izdanje DuRun10K obilovalo je vrhunskim trkačima i potvrdilo nastojanja organizatora da za novogodišnju utrku privuče sve najbolje dugoprugaše, prvenstveno iz Hrvatske i regije, a kroz godine i šire. Bogati nagradni fond, teška, ali prekrasna staza te sam novogodišnji ugođaj, jamstvo su daljnjeg razvoja utrke i kompletne manifestacije – cijelog novogodišnjeg programa na Stradunu (svakako treba spomenuti prekrasan tradicionalni novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra neposredno pred utrku).

Prve neslužbene rezultate možete pronaći ovdje, a ostale informacije o ovogodišnjem DuRunu na www.durun10k.com gdje ćete biti informirani o svim pripremama za 2017. godinu

Autor: R. F. / foto: Vladimir Stojićević

[srizonfbalbum id=2]

- Marketing -

Nema postova za prikaz