HRVATSKA JE ČLANICA EU

[FOTO] Europski maraton spojio prijatelje

U danu proslave ulaska Hrvatske u Europsku uniju, 30. lipnja, trkači su na sebi svojstven način dali doprinos ovoj proslavi – trčanjem.

Utrku, koja nosi taj naziv jednostavno zbog nedostatka bolje riječi, trčalo je 28 trkačica i trkača, a pridruživali su im se mnogi drugi, neki otrčavši samo nekoliko metara, a neki i na puno većim distancama. Ova utrka nije imala natjecateljski karakter već je ideja organizatora iz TK Marathon 95 Varaždin bila da spoje trkačice i trkače iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske i u čast ulaska Hrvatske u EU istrče od Nagykanizse do Čakovca i Varaždina i od Ptuja do Varaždina.

Prva, mađarsko-međimurska dionica bila je duga 65 km, a ona slovensko-varaždinska nešto duža od maratona, 42 km. Većina trkača istrčala je cijele dionice, u laganom, rekreativnom tempu, a neki su trčali prema mogućnostima, koristeći prateće vozilo za odmor.

Pokrovitelj Europskog maratona bio je predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović, a organizaciju međunarodne utrke povodom ulaska Hrvatske u EU podržala je Delegacija Europske unije u Hrvatskoj. U organizaciji utrke članovima Trkačkog kluba „Marathon 95“ pomogli su gradovi Varaždin, Čakovec, Ptuj i Nagykanizsa, općine Sračinec, Petrijanec, Cestica, Nedelišće, Mala Subotica i Donji Kraljevec, Varaždinska i Međimurska županija, Zajednica sportskih udruga grada Varaždina, Atletski klub „Međimurje“ iz Čakovca, Policijska uprava varaždinska, Centar tradicijske kulture Varaždin, Hrvatsko keramičarsko udruženje Kerameikon, Muzej anđela Varaždin i Hotel „Turist“ Varaždin.

 


 


Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz